Foto: Pinterest

Britanska multinacionalna kompanija Tesko zaustavila je proizvodnju u jednoj fabrici u Kini u kojoj su strani zatvorenici navodno bili prisiljeni da proizvode božićne čestitke za dobrotvorne ustanove.

Sandej Tajms je objavio kako je Florens Vidikomb (6) iz Londona otvorila kutiju božićnih čestitki iz supermarketa i u jednoj otkrila poziv u pomoć.

“Mi smo strani zatvorenici u zatvoru u Šangaju, Kina. Prisiljeni smo da radimo protiv svoje volje. Molim vas, pomozite nam i obavestite organizaciju za ljudska prava”, stajalo je u čestitki, a kada su roditelji objasnili devojčici u čemu je reč, bila je veoma tužna.

U poruci je takođe pisalo da kontaktiraju Pitera Hamfrija, bivšeg novinara koji je skoro dve godine proveo u istom zatvoru, što su i devojčicini roditelji i uradili.

Piter Hamfri tvrdi da zna ko je poruku napisao i da su to sve njegovi prijatelji, koji i dalje služe kazne u tom zatvoru, ali da njihova imena nikada neće objaviti.

Portparol Teska izjavio je da su zgroženi i da nikada ne bi dopustili da se tako nešto dešava u njihovom trgovinskom lancu.

“Bili smo šokirani optužbama. Odmah smo zaustavili proizvodnju u fabrici i pokrenuli istragu. Takođe smo povukli te čestitke iz prodaje dok ne istražimo slučaj”, poručili su.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments