U saobraćajnoj nesreći u Severnoj Koreji poginula su 32 Kineza i četiri severnokorejska državljana, a ima i više povređenih, saopštilo je danas kinesko ministarstvo spoljnih poslova.

“Radi se o autobuskoj nesreći i istražujemo uzrok katastrofe”, rekao je porptarol kineskog ministarstva spoljnih poslova Lu Kang na konferenciji za mediji.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova je ranije danas saopštila da ima veliki broj nastradalih u nesreći koja se dogodila sionoć na jugu Severne Koreje, ali nije dalo njihov broj.

Nesreća se dogodila u nedelju uveče u provinciji Severni Hvangae, južno od glavnog grada Severne Koreje Pjongjanga, navelo je ministarstvo u kratkom saopštelnju.

Snimci kineske državne televizije CCTV pokazuju olupinu autobusa u mraku i kišnom vremenu. Spasilačka vozila se vide da su na licu mesta, i prikazani su povredjeni kako se zbrinjavaju u bolnici.

Većina turista koji posećuju Severnu Koreju su iz Kine. Dve zemlje, koje su saveznici od Hladnog rata, dele dugu kopnenu granicu i redovni letovi vezuju Pjongjanga za više kineskih gradova.

Izvor: Beta

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments