Foto: IBTimes UK

U sukobu demonstranata s policijom, do kojeg je došlo u četvrtak uveče u Ljubljani tokom neprijavljenog protesta protiv vladinih mera, povređena su četvorica pripadnika specijalne policije, a uhapšeno je četvoro demonstranata, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.

Na protestima je učestvovalo od 400 do 600 ljudi koje je nazvao “anarhistima”, dodavši da su među njima zapaženi i ekstremni pripadnici navijačkih grupa i elementi “podzemlja”, a policiju su napadali i granitnim kockama, pa je ona bila prisiljena da upotrebi vodeni top i druga sredstva sile.

Uhapšene su tri osobe, naveo je Hojs, dodavši kako očekuje da će “biti procesuirani” svi koji su napadali policiju i učestvovali na okupljanju zabranjenom u vreme epidemije i “u danu kad je od koronavirusa umrlo 30 ljudi”.

Prema izveštajima medija u Sloveniji, do početka haosa došlo je nakon što je policija pokušala da uhapsi neke demonstrante koji su dobacivali pripadnicima policije ili ih vređali, a kasnije su napadnute i neke novinarske ekipe koje su pratile događanje, a ranjeno je i više demonstranata.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments