Ledeni talas iz Sibira koji je sa sobom doneo snežne padavine i niske temperature izazvao je širom Evrope kolaps i odneo tri života – jedan u Francuskoj i dva u Poljskoj.

Ledeni talas iz Sibira stigao je u nedelju do Francuske, gde je temperatura pala na -10 stepeni, a vetar je davao osećaj hladnoće kao da je -18, javlja služba Meteo France.

U Rusiji je državni meteorološki zavod upozorio da će između 23. i 28. februara zemlju pogoditi “neuobičajeno niske” temperature. U čitavoj Rusiji u naredna tri dana očekuje se  mećava, a moguća je temperatura i do -35 stepeni Celzijusa.

Neuobičajena hladnća za ovo doba godine očekuje se u Rumuniji, gde se najavljuje -25 stepeni, kao i u susednim balkanskim zemljama.

Škole u Bukureštu neće raditi u ponedjeljak i utorak, a slično je stanje i u ostalim okruzima na jugu zemlje, gde se očekuju velike količine snega.

U središtu Evrope, u Austriji i u Mađarskoj, ali i u Velikoj Britaniji, Italiji i Španskoj, vlasti su pozvale stanovnike da se pripreme na dolazak jakog hladnog talasa iz Sibira.

izvor: jutarnji

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments