Snežno nevreme zahvatilo Evropu

       

U Austriji proglašen najviši nivo opasnosti od lavine u nekoliko regiona, a oko 350 stanovnika nemačke pokrajine Bavarske je zatrpano snegom.

U pojedinim delovima Austrije i na jugu Nemačke i dalje su zatvorene škole, a nekoliko autoputeva je blokirano.

PROČITAJTE: U Austriji proglašen najviši nivo opasnosti od lavina

Kako se navodi, blokiran je put blizu Minhena, a spasioci na kamionima pokušavaju da dostave hranu zavejanim zajednicama u Bavarskoj.

Austrijski mediji preneli su da je jedan učitelj (62) poginuo dok se skijao u austrijskom Mariaceler Burgeralpe kada je pao i ostao zakopan u snegu.

Opasnost od lavina povećala se u toku noći, a u Štajerskoj je opasnost od lavina podignuta na najveći, peti nivo, piše hrvatski Index.

Kako se navodi, za danas se očekuju snežne padavine uz jak vetar, što može dovesti do snežnih nanosa i pokretanja lavina.

Osim lavina i sneg stvara probleme i u saobraćaju.

Tako se na autoputu A12 u Austriji zbog velike količine snega srušilo stablo što je dovelo do poteškoća u saopbraćaju.

Di Prese prenosi da je oko 1.000 domaćinstava u Tirolu ostalo bez struje, a očekuje se da bi u toku dana taj broj mogao da poraste.

U Donjoj Austriji oko 270 domaćinstava je bez struje, a najviše su pogođeni okruzi Melk, Šajbs Lilinfeld, a prekid snabdevanjem električnom energijom uzrokovalo je to što je vetar srušio drveće na vodove, ali i zbog nanosa snega.

 

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments