Foto: Daily Sabah

Katalonija je u četvrtak uvela zabranu ulaska i izlaska na svojoj teritoriji na 15 dana, nadajući se zaustavljanju koronavirusa, a vlada Španije je proglasila vanredno stanje koje će trajati do 9. maja.

Od petka u ponoć biće otkazani svi kulturni događaji i vanškolske aktivnosti dece. Policija bi trebalo da kontroliše putnike i propušta jedino one s opravdanim razlogom i potvrdom.

“Trenutak je da se zaustave društvena događanja. Trenutak je da ostanete kod kuće kako bismo održali samo ključne aktivnosti poput nastave u školama, trgovinu i poslove koji se ne mogu obavljati od kuće”, rekao je predsednik katalonske vlade Pere Aragones u obraćanju javnosti u Barseloni.

S druge strane, vlada premijera Pedra Sančeza proglasila je vanredno stanje sve 9. maja i tokom tog perioda će svaka od 17 autonomnih pokrajina moći da uvodi svoje restriktivne mere.

“Svesni smo da su stanovnici umorni nakon napora koji su učinili svih ovih meseci i zbog žrtvovanja koje su podneli. Stanovnici više ne mogu da rade stvari koje su radili pre, grliti ljude, članove svojih porodica i prijatelje”, rekao je ministar zdravlja Salvador Ilja tokom obraćanja u parlamentu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments