Foto: reuters
Broj poginulih u zemljotresu od 6,9 stepeni po Rihteru, koji je pogodio indonežansko turističko ostrvo Lombok i zastresao susedni Bali, porastao je na 91, među kojima nema stranaca, dok je više od 200 ljudi povređeno, a vlasti su danas saopštile da spasioci još nisu doprli do nekih ugroženih oblasti.

Posle drugog snažnog zemljotresa na tom području u roku od nedelju dana, koji je sinoć pogodio severni deo Lomboka na dubini od 10,5 kilometara, spasioci su na Lomboku zatekli haos, uništene građevine, srušene mostove, oštećene puteve, prenose agencije.

Nacionalna agencija za ublažavanje katastrofa (BNPB) saopštila je da se očekuje porast broja poginulih, jer informacije pristižu iz oblasti u kojima je na hiljade građevinskih objekata srušeno ili je pretrpelo teška oštećenja, posebno na severu, gde je registrovan epicentar potresa, navodi Rojters.

Struje nema, a komunikacije su prekinute u nekim delovima Lomboka, dok je vojska saopštila da na to ostrvo šalje brod s medicinskom pomoći, potrepštinama i logističkom podrškom.

Zemljotres je bio toliko jak da se osetio i na susednom ostrvu Bali, gde su poginule dve osobe, navodi BNPB.

 

Izvor: Tanjug

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments