Foto: BBC.com

Mladić koji stoji iza terorističkog napada u crkvi Notr Dam u Nici ranjen je i uhapšen. Kako prenosi italijanska La Repubblica, napadača su ranili pripadnici specijalnih službi koje su intervenisale ubrzo nakon napada.

U pokolju mladić je ubio troje ljudi, muškarca i dve žene, od kojih je jednoj odrubio glavu. Druga ženska žrtva podlegla je teškim povredama dok je pokušavala da se sakrije u obližnjem baru. Mediji prenose i informaciju o još jednoj povređenoj osobi koja je u vrlo teškom stanju prebačena u bolnicu.

Napadač (25) je prilikom hapšenja povređen i prebačen je u bolnicu.

“Nema nikakve sumnje da se radilo o islamističko-fašističkom militantu”, rekao je za medije gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi i naveo kako je napadač dok su ga prevozili prema bolnici nastavio da uzvikuje “Allah Akbar”.

Nekoliko sati nakon napada u Nici, muškarac sa nožem je u Avinjonu u Provansi pokušao na putu da napadne policajce, prenosi Europe 1. Napadač je vikao “Allah Akbar” i pretio im, a oni su reagovali otvorenom vatrom i ubili ga na mestu.

Još jedan incident se dogodio i u Džedi, Saudijska Arabija, gde je nožem napadnut stražar francuskog konzulata. Prema prvim saznanjima, nije u životnoj opasnosti.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments