Tramp neće prisustvovati sahrani Džona Mekejna

       
thenation.com

Predsednik Sjedinjenih američkih država Donald Tramp, neće prisustvovati sahrani svog političkog rivala Džona Mekejna, izjavio je za medije potparol preminulog senatora.

“Koliko smo upoznati, predsednik neće prisustvovati sahrani” – rekao je Rik Dejvis, prijatelj porodice Mekejn. “To je jednostavno činjenica” – dodao je Dejvis.

Gospodin Dejvis je javno pročitao pismo koje je pokojni senator napisao u svojim poslednjim trenucima. U njemu, Mekejn upućuje kritiku na račun Trampa.

U pismu poziva Amerikance “da se ne kriju iza zidova.”

Republikanac iz Arizone, preminuo je u nedelju, posle borbe sa kancerom mozga.

“Slabimo našu veličinu kada pomešamo osećaj patriotizma sa plemenskim rivalstvom, koje je posejalo mržnju i agresiju širom naše planete.” – napisano je Mekejn.

“Slabimo je kada se krijemo iza zidova, umesto da ih rušimo.”

Rik Dejvis potvrdio je novinarima da će bivši predsednici Džordž Buš i Barak Obama prisustvovati sahrani u subotu, u Nacionalnoj katedrali.

Potpredsednik Majk Penc predstavljaće trampovu administraciju u subotu.

Donald Tramp i Džon Mekejn su republikanci, ali imaju dugu istoriju sukoba mišljenja.

U ponedeljak, Bela kuća bila je pod pritiskom senatora obe partije, koji su zahtevali da se zastava na ovom objektu spusti na pola koplja.

Prvi čovek demokrata Čak Šumer i prvi čovek republikanaca Mič Mekonel, izjavili su da zastave na svim državnim objektima treba da se nalaze na pola koplja u čast pokojnog senatora. Ta praksa trebala bi da se ispoštuje do dana njegove sahrane.

Predsednik Tramp tražio je da se zastava spusti na pola koplja u nedelju, na dan kada je Mekejn preminuo. Ali već u ponedeljak, vraćena je na svoju redovnu poziciju.

Zastave na drugim javnim objektima u Vašingtonu ostale su na pola koplja kako je i običaj.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments