Tužili agenciju zbog trovanja na letovanju, a onda ih jedna greška odala

       

Četvoro Britanaca je ostalo bez odštete od 50.000 evra zbog posta na Fejsbuku, a sada još treba i da plate i to zbog nepoštovanja suda i lažnih optužbi.

Majkl Džejmson, Džejn Vir, Kler Elizabet Vir i Dženet Luiz Vir tužili su svog turoperatera nakon letovanja u španskom risortu Benidorm tvrdeći da im je odmor pokvarilo trovanje hranom. Prijavili su da su oni i četvoro dece patili od mučnine, grčeva, povraćanja i dijareje, što je turističku agenciju moglo da košta 50.000 evra. Ali, inspektori su pročešljali društvene mreže i otkrili da su na Fejsbuku to letovanje malo drugačije opisali.

„Ovo je bio najbolji odmor ikada, divan hotel i hrana. Nismo hteli da se vratimo kući“, napisala je 63-godišnja Dženet Luiz Vir. Njene ćerke, 38-godišnja Džejk i 35-godišnja Kler, u komentarima su napisale da su na odmoru „uživale svakog minuta“ i da bi volele da opet budu tamo. Prema medicinskoj dokumentaciji koju su priložile, sve tri su u trenutku pisanja tih objava trebalo da patie od grčeva, dijareje i povraćanja. Ništa oprezniji nije bio ni 43-godišnji Džejmson, koji se provodio u kriket klubu u vreme kad je trebalo da pati od posledica trovanja hranom, piše “Prva”.

Svi su osuđeni na tri meseca zatvora, uslovno na dve godine, i morali su da plate kaznu od 900 evra. Na spornom odmoru s njima je bilo i četvoro dece.

“Mislili su da će doći do novca na lak način, a sad će platiti cenu za svoju glupost”, rekao je za britanski “Mirror” Dejvid Skot, advokat iz firme koja je istraživala slučaj.

 

Izvor: prva.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments