Uhapšen Crnogorac sa 807 kilograma kokaina

       

Podgoričanin Marko Božović uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u švercu 807 kilograma kokaina iz Venecuele u Evropu, piše Dan.

Prilikom hapšenja, kako Dan saznaje, kod njega je pronađen pasoš Južnoafričke Republike.

Tamošnja policija ispituje da li ovaj slučaj ima veze sa zaplenom 840 kilograma kokaina koji je u septembru prošle godine pronađen na jednoj jahti u Portugalu.

Odmah po zapleni narkotika uhapšene su četiri osobe, među kojima i dvoje državljana Crne Gore.

Višemesečna istraga tamošnje policije ukazala je na sumnju da je u dogovoru oko šverca kokaina učestvovalo još lica. Ne isključuje se mogućnost da je i Božović deo iste kriminalne grupe, koja je sa više prevoznih sredstava pokušala da prokrijumčari tovare od po 800 i više kilograma kokaina. Droga je tada otkrivena na jednoj jahti u Atlantiku.

Portugalska policija saopštila je tada da je tokom pretresa plovila zaplenjeno 840 kilograma kokaina. Tada je saopšteno da je u poslednja tri meseca portugalska policija na moru zaplenila više od 10 tona droge, zbog čega se proverava povezanost nekoliko slučajeva.

Kada je zaplenjen kokain, uhapšena su dva muškarca i dve žene koji su bili na jahti. Oni su sumnjičeni za krijumčarenje kokaina sa Kariba u Evropu.

 

Izvor: Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments