Dvojica policajaca iz Demir Kapije, gradića na jugu Makedonije, koji su zatražili mito od jednog srpskog državljanina da ga ne bi kaznili zbog prebrze vožnje, završili su u pritvoru.

Srbin, čiji identitet policija nije otkrila, dao im je traženih 50 evra, a odmah potom ih je prijavio u policijsku stanicu u Negotinu. Nedugo potom, na rukama dvojice nesavesnih policajaca škljocnule su lisice.

Odeljenje za unutrašnju kontrolu, kriminalističku istragu i profesionalne standarde MUP Makedonije podnelo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Velesu krivičnu prijavu protiv policijskih službenika S.F. ( 27 ) i D.T. ( 22 ) iz policijske stanice u Demir Kapiji zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo primanje mita, saopštio je na današnjoj pres konferenciji portparol MUP, Toni Angelovski.

“Čim im je oštećeni dao pare, otišao je u Policijsku stanicu u mestu Negotine, gde je prijavio slučaj. Odmah nakon toga, u sadejstvu sa javnim tužiocem iz Velesa, policijski službenici iz Odelenja za unutrašnju kontrolu preduzeli su mere i aktivnosti za obezbeđivanje dokaza i dokumentovanje krivično pravnog događaja. Osumnjičenim policijskim službenicima, sudija u predhodnom postupku je odredio pritvor u trajanju od 30 dana”, rekao je Angelovski.

Autor: Telegraf.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Pravnik
13/10/2018 21:27

Krivicnu prijavu protiv gospodina koji je prijavio i to za krivicno delo ‘Davanje mita”

Zoki
13/10/2018 21:36

Dok god hoće da uzmu mito,hvala im do neba.Ove što prijavljuju turim na ……

Novosadjanin
13/10/2018 22:28

KOji supak , strasno……