UHAPŠENI POLICAJCI: Savesni Srbin im je dao mito pa otišao da ih prijavi

       

Dvojica policajaca iz Demir Kapije, gradića na jugu Makedonije, koji su zatražili mito od jednog srpskog državljanina da ga ne bi kaznili zbog prebrze vožnje, završili su u pritvoru.

Srbin, čiji identitet policija nije otkrila, dao im je traženih 50 evra, a odmah potom ih je prijavio u policijsku stanicu u Negotinu. Nedugo potom, na rukama dvojice nesavesnih policajaca škljocnule su lisice.

Odeljenje za unutrašnju kontrolu, kriminalističku istragu i profesionalne standarde MUP Makedonije podnelo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Velesu krivičnu prijavu protiv policijskih službenika S.F. ( 27 ) i D.T. ( 22 ) iz policijske stanice u Demir Kapiji zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo primanje mita, saopštio je na današnjoj pres konferenciji portparol MUP, Toni Angelovski.

“Čim im je oštećeni dao pare, otišao je u Policijsku stanicu u mestu Negotine, gde je prijavio slučaj. Odmah nakon toga, u sadejstvu sa javnim tužiocem iz Velesa, policijski službenici iz Odelenja za unutrašnju kontrolu preduzeli su mere i aktivnosti za obezbeđivanje dokaza i dokumentovanje krivično pravnog događaja. Osumnjičenim policijskim službenicima, sudija u predhodnom postupku je odredio pritvor u trajanju od 30 dana”, rekao je Angelovski.

Autor: Telegraf.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Pravnik
13/10/2018 21:27

Krivicnu prijavu protiv gospodina koji je prijavio i to za krivicno delo ‘Davanje mita”

Zoki
13/10/2018 21:36

Dok god hoće da uzmu mito,hvala im do neba.Ove što prijavljuju turim na ……

Novosadjanin
13/10/2018 22:28

KOji supak , strasno……