Planirane brojne novine na austrijskim putevima kako bi se olakšalo vozačima, najavio je ministar saobraćaja Austrije Norbert Hofer.

Zakon o saobraćaju predviđa brojne izmene, a ono za čega se zalaže ministar saobraćaja Norbert Hofer je povećanje ograničenja brzine na autoputevima na 140 km na čas.

Prema želji ministra, u cilju testiranja povećanje brzine trebalo bi da se sprovede u Gornjoj Austriji na autoputu Vestautoban (A1) između mesta Alhaming i Satleta.

Trenutno se radi na detaljima izmene zakona o saobraćaju. U Ministarstvu postoji jedinstvo oko namere da se ta najava sprovede u delo, i pored jake kritike.

Naime, eksperti za zaštitu životne sredine tvrde da će povećanjem ograničenja brzine doći do većeg zagađenja.

Takođe, veoma brzo Ministarstvo želi da sprovede i otvaranje zaustavne trake za saobraćaj na autoputu Ostautoban A4 između Beča i aerodroma Švehat.

Ukoliko se ta mera pokaže uspešnom, odnosno saobraćaj bude tekao brže i bez problema, biće primenjena i na drugim putevima, kao što je A7 kod Linca.

U Lincu, prema najavi ministra, biće testirano skretanje u desno kada je na semaforu crveno svetlo. Uskoro će biti utvrđeno na kojoj raskrsnici će se ova mera testirati, kako bi se videlo da li će dovesti do rasterećenja saobraćaja u većim gradovima.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments