VENECUELA: Zemlja je u mraku i bez vode, rad bolnica otežan, letovi otkazani

       
Foto: STRINGER

Zbog prekida električne energije u gotovo celoj zemlji, dvojica suparničkih lidera Venezuele Nikolas Maduro i Huan Guaidó pozvali su svoje pristalice da u subotu izađu na ulice, uzajamno se optužujući za stanje u zemlji izazvano nestašicom struje.

Aerodromi su paralizovani, letovi su otkazani, rad bolnica je otežan, granice su zatvorene, a ulice su puste. Zatvorene su banke, stanovnici ne mogu da podignu novac, prekinute su telefonske linije i internet, kao i snabdevanje vodom u zgradama.

Foto: Carlos Jasso

Pogođene su 22 od 23 države te zemlje, kao i glavni grad. Nestašice struje uobičajene su u Venezueli. Iako su vrlo česte na zapadu zemlje, u Karakasu su retke. Snabdevanje električnom energijom delomično je uspostavljena u petak popodne u nekim četvrtima Karakasa, a nakon toga je opet prekinuta.

“Pozivam celi venecuelski narod da se masovno okupi na ulicama i suprotstavi uzurpatorskom, korumpiranom režimu koji je uronio našu zemlju u mrak”, napisao je na Tviteru opozicionar Huan Guaidó.

S druge strane, i Nikolas Maduro pozvao je svoje pristalice na protest protiv “imperijalizma”. Vlada, koja je nedeljama pod pritiskom, za prekid snabdevanja električnom energijom krivi “imperijalistički rat strujom”.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments