(VIDEO) London: Najveći bazen od 360 stepeni na vrhu hotela

       

U procesu je pravljenje planova za prvi krov sa bazenom od 360 stepeni u Londonu. Firma koja će graditi bazen zove se Compass Pools, a prema planu, na vrhu hotela od 55 spratova napravit će bazen od 600 hiljada litara vode, prenosi Engadget.

Na prvi pogled, dizajn bazena je veoma inspirativan. Zidovi i pod bazena su transparentni, što znači da plivači mogu videti hotel ispod sebe dok plivaju ispod Londonskog neba.

Dizajneri bazena kazali su kako će bazen imati ugrađen uređaj koji prati vetar i temperaturu vazduha kako bi mogao prilagođavati temperaturu vode u bazenu.

Najkomplikovaniji deo kreiranja bazena bio je planiranje kako izgraditi stepenice koje će posetioce voditi do bazena.

“Inače bismo kreirali stepenice koje bi vodile do njega, ali sada nije baš bilo praktično napraviti stepenice s vanjske strane hotela, jer bi one pokvarile izgled zgrade i bazena”, kazao je direktor Compass Poolsa i glavni dizajner bazena Alex Kemsley, dodavši kako je naposlijetku zaključeno kako će se koristiti spiralne stepenice koje će se spuštati i dizati iz bazena po potrebi.

Još uvek nije poznato kakav su plan dizajneri napravili po pitanju vremenskih neprilika, obzirom da je London grad u kom kiša pada u proseku 106 dana godišnje.

 

 

Izvor: Klix.ba

 

Komentari: