Na letu od Turske do Rusije, izbila je panika kada je, za samo pet minuta, avion propao sa visine od 9.997 metara na oko 500 metara, nakon što je iznenada došlo do pada pritiska u kabini, piše Dejli mejl, pozivajući se na svedoke.

Uspaničeni turisti vrištali su i plakali, dodaje Dejli mej i ističe da se u avionu erbas 321 niskotarifne avio-kompanije “Onur er”, čije je sedište u Istanbulu, nalazilo 226 putnika i osam članova posade.

Na video-snimku, koji su napravili putnici nakon što je avion vanredno sleteo na aerodrom u Volgogradu, na jugu Rusije, vide se maske s kiseonikom kako vise sa plafona aviona.

 Nekim putnicima je trebala medicinska i psihološka pomoć nakon užasnog incidenta”, rekao je za Dejli mejl neimenovani izvor sa aerodroma.

Turski avion krenuo je iz Antalije do Čeljabinska, grada koji se nalazi istočno od planine Ural, kad je došlo do problema.

Prema nepotvrđenim izveštajima, pokvario se motor letelice.

S druge strane, list “Hurijet dejli njuz” navodi da je avion vanredno sleteo u Volgograd, ali ističe da nije precizirano iz kojih razloga.

Navodi i da su vlasti u Čeljabinsku rekle da je avion prinudno sleteo zbog tehničkog kvara.

Aerodrom u Volgogradu potvrdio je da je došlo do vanrednog sletanja.

Novi avion je poslat u Volgograd da pokupi putnike, a preliminarna istraga o bezbednosti aviona je u toku.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments