Za dve godine u ovoj državi struje nestalo 250 puta

       

Energetski sistem Venezuele je u protekle dve godine bio meta oko 250 napada, izjavio je ministar za komunikacije te zemlje Horhe Rodrigez.

Ministar smatra da su oni koji stoje iza napada pokušali da se “domognu moći”.

“Bilo je oko 250 napada na nacionalnu elektroenergetsku mrežu u protekle dve godine. Ljudi u drugim zemljama retko se suočavaju sa nemilosrdnom i višedimenzionalnom agresijom, kao što je ona koju su izvršile snage krajnje desnice koje nemaju pojma šta su moral i žele samo da preuzmu vlast i da daju kontrolu nad resursima zemlje Donaldu Trampu”, izjavio je Rodrigez, kako je navedeno u pres-službi ministarstva.

Ministar je u ponedeljak rekao da je Venecuela još jednom ostala bez struje nakon čina sabotaže kod hidroelektrane Simon Bolivar. Okrivio je protivnike vlade za incident, javlja ruska agencija TASS.

Gavni grad Venecuele Karakas i 20 od 23 regiona 7. marta su ostali bez struje. Nacionalna strujna kompanija saopštila je da je nestanak struje izazvan nesrećom u hidroelektrani Simon Bolivar, za koji je predsednik Venecuele Nikolas Maduro okrivio “američki imperijalizam”.

Međutim, Stejt department je porekao povezanost sa incidentom, prenosi agencija.

 

Izvor: Tanjug

Komentari: