Žena iz Indije rodila bliznakinje u 74. godini!

       

Eramati Mangajama (74) iz Indije rodila je zdrave bliznakinje nakon što je prošla postupak medicinski potpomognute oplodnje i veruje se da je najstarija porodilja na svetu.

Ona i njen suprug Radžom Raom (80) su presrećni jer su pokušavali da dobiju dete 57 godina, a nada u njima se probudila nakon što im je komšinica ostala trudna u 55 godini.

Klinika za medicinski potpomognutu oplodnju platila je većinu zahvata jer je to za njih bilo veliko istorijsko dostignuće. Eramati je u bolnici provela svih devet meseci trudnoće, a devojčice je rodila carskim rezom u bolnici Ahalja u Kothapetu.

“Zahvat je prošao bez ikakvih problema, i majka i bebe su zdrave i nemaju nikakvih komplikacija. Međutim, majka je odvezena na odeljenje intenzivne njege kako bi se oporavila od stresa koji je pretrpela poslednjih nekoliko sati”, rekao je doktor Sanakajala Umašankar za Hindustan tajms, direktor bolnice koji je zahvat i obavio.

Inače, Mangajama i poljoprivrednik Radža Rao venčali su se 22. marta 1962. godine i od tada su pokušavali da postanu roditelji.

Samo dan nakon što su njihove devojčice rođene, piše BBC, otac je doživeo moždani udar, pa je zadržan na lečenju u bolnici.

Izvor: Kurir

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments