Roj pčela napao je ženu dok je učestvovala na porodičnom fotografisanju u Arizoni. Brzom reakcijom uspela je da spasi decu od uboda, zatvoriviši ih u automobil. Zadobila je 75 uboda. Vatrogasci su na Fejsbuku objavili savete za sve koji se nađu u takvoj situaciji.

Vatrogasna i medicinska uprava Arizone saopštila je da su vatrogasci izašli na teren jer im je javljeno da je roj pčela napao majku i njeno dvoje dece.

Majka je spasila decu tako što ih je smestila u automobil, što je dovelo do toga da je ona preuzela najveći deo uboda, napisali su vatrogasci na Fejsbuku.

Foto: Arizona Fire/Medical Authority

„Njena brza reakcija spasila je decu od uboda“, saopštila je Vatrogasna i medicinska uprava Arizone, dodajući da je ona prevezena u bolnicu sa više od 75 uboda, ali da se oporavila.

Vatrogasci su koristili penu kako bi umirili pčele, a dali su i savete javnosti kako da se ponašaju ako ih pčele napadnu:

„Trčite po pravoj liniji, pokrijte lice i idite u sklonište. Nikada nemojte ulaziti u vodu ili pokušavati da se borite sa pčelama“, napisali su zvaničnici.

abc news/rts

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments