Foto: pixabay.com

Grejanje je neizostavan deo doma, tokom velikog broja meseci godišnje. Može da bude centralno ili podno grejanje, u zavisnosti od potrebne jačine, kvadrature prostorija i drugih karakteristika. Zima ume da bude veoma oštro, hladno i ledeno godišnje doba. Iako jesen i proleće važe za prijatne sezone, takođe umeju da budu promenljivih temperatura. Zbog svega toga, grejanje je neophodno veći deo godine.

Danas je posebno popularno podno grejanje, a norveški radijatori su inovacija koja omogućava efikasno širenje toplote u svakoj prostoriji. Optimalne temperature stvaraju se uz opcije podešavanja grejanja, koje treba da pogoduju i daju dovoljno toplote, što će rezultirati uživanju u domu, kancelariji i svim drugim objektima različite namene.

Kompanija Sobel posluje od davne 1993. godine, kontinuirano pružajući usluge inženjeringa i trgovine u oblasti elektro grejanja, opreme i instalacija. Podno grejanje vrlo je inovativna varijanta, koja je pogodna za veliki broj podova i podloga, a jednostavna montaža čini ovu vrstu instalacija veoma rasprostranjenim i popularnim u današnjem vremenu. Odličan način redukovanja troškova grejanja, jeste uz norveške radijatore, koji mogu biti izbor ukoliko podno grejanje nije prethodno postavljeno. Takođe, može biti i dopuna podnom ili centralnom grejanju u slučaju da je to neophodno. Svakako, spadaju u jednu od najefikasnijih sistema u okviru električnog grejanja.

Podno grejanje – varijanta koja daje nežnost i topao dodir

Jedno od najinovativnijih rešenja za svaki dom, ali i poslovni prostor, jeste podno grejanje. Ovaj način instaliranja grejanja u prostorijama veoma je ekonomično i isplativo sa stanovišta troškova, jednostavno za montažu, kao i zasnovano na ekološkim principima funkcionisanja. Veliku popularnost ima zbog činjenice da je moguće postaviti podne instalacije u svaki tip prostorije, bez obzira na oblik, dimenzije i druge karakteristike. Podno grejanje može biti osnovni, ili dopunski način zagrevanja prostora. Takođe, velika prednost je što može biti postavljeno samo u jednu, ili više prostorija, prema potrebama klijenata. Radi se o varijanti električnog grejanja, koja se postavlja uz električne grejne mreže, ili istovrsne kablove.

Mnogo je razloga zbog kojih je podno grejanje idealno za svaki vaš prostor. Ovaj tip grejanja može se uključivati i prema potrebi, što će štedeti energiju u slučajevima kada se u prostorijama ne boravi aktivno. Takođe, podno grejanje je veoma dugovečno, bez potrebe za menjanjem instalacija, jer kako se nalaze ispod nivoa poda, što su najčešće pločice, otporne su na mehaničke udarce, prosipanje tečnosti i sve druge uticaje. Energetska efikasnost, odličan balans toplote, brza i snažna moć zagrevanja, kao i veoma prijatan osećaj tokom boravka u prostorijama, samo su neke od prednosti koje ima podno grejanje. Veoma bitno je i to što se ne koriste zapaljivi energenti poput gasa i uglja, a isto tako nema vode kojom se pune grejne instalacije, niti dostupnih metalnih delova koji su lako kvarljivi i nesigurni sa stanovišta bezbednosti.

Norveški radijatori – efikasna varijanta koja daje dosta toplote

Jedan od najkvalitetnijih izbora sa stanovišta grejanja koje emituje obilnu toplotu, jesu norveški radijatori. Veoma su efikasni, jer vrše transfer toplote, na način da se tečna supstanca zagreva mešanjem uz ulazni i izlazni vazduh. Tečna supstanca može biti voda, gas ili bilo koja druga tečnost, koja se kreće bez ventilatora. Norveški radijatori su inovativno dizajnirani, sa kvalitetnim grejačima koji imaju odličnu termičku provodljivost. Imaju sposobnost da za kratko vreme ugreju i veoma velike prostorije. Brzo zagrevanje moguće je ukoliko se nađe optimalna pozicija za norveški radijator, što je najefikasnije ukoliko se postavi u blizini nekog otvora – prozora ili vrata, jer je bitan protok vazduha.

Norveški radijatori štede električnu energiju i mogu da rade u optimalnom balansu, ukoliko dostignu potrebnu temperaturu na dobro pozicioniranom mestu. Imaju podesive termostate, koji daju mogućnost da se odredi željena temperatura, koja se prema potrebi može i promeniti. Postoji i tajmer, koji će uključivati termostat prema potrebama temperaturnog prilagođavanja. Omogućavaju cirkulisanje, bez pojave suvog vazduha. Savet je da se uvek temperatura postepeno povećava, uz usklađivanje sa nivoom temperature u spoljašnjosti. Norveški radijatori su estetski dopadljivi, uklapaju se u svaki prostor i sa stanovišta dizajna enterijera privlačni su za sve tipove prostorija i objekata.

Grejanje čine instalacije koje su osnovni izvor toplote u velikom broju kuća, stanova, kancelarija i prodajnih objekata. Višestruka namena čini da budu veoma fleksibilni potrebama kupaca i klijenata. Podno grejanje je veoma atraktivna i moderna varjanta, koja za kratko vreme može da zagreje velike površine. Kako može biti osnovno, ili dopunsko grejanje, uz ovaj tip mogu se kombinovati i norveški radijatori. Firma Sobel snabdeva našu zemlju i čitav region grejnim telima, svim instalacijama i velikim brojem drugih artikala i pratećih usluga. Ogroman broj zadovoljnih klijenata dokaz su profesionalnosti, etičnosti i kvaliteta, koji se dokazuje neosporno u svakom trenutku poslovanja. Ukoliko su i vama potrebne instalacije za centralno, podno grejanje, kao i proizvodi koji štite od zamrzavanja i potpomažu otapanje snega i leda, i mnogo toga drugog u srodnoj delatnosti, budite slobodni da kontaktirate naše zaposlene u svakom trenutku. Dostupnost artikala potvrđujemo brzom i efikasnom procedurom isporuke, pa u kratkom roku možete dobiti sve tražene proizvode, kao i potrebne usluge.

Promo tekst

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments