JKP „Vodovod i kanalizacija“ prethodnih dana svakodnevno beleži enormnu potrošnju vode, koja je u pojedinim delovima grada za 40 odsto veća u odnosu na prethodna dva meseca, dok je u nekim naseljima čak i udvostručena. S tim u vezi, iznova apelujemo da se u danima ekstremno visokih temperatura voda štedi kako se ne bi moralo pristupiti restrikcijama. Jednostavno, ne postoji fabrika vode koja može da proizvede dovoljno vode ako su sve slavine otvorene, navodi se u saopštenju.

Tokom prethodna dva vikenda zabeležena je povećana potrošnja naročito na sremskoj strani grada, te je preduzeće bilo prinuđeno da smanji pritisak u toj gradskoj zoni kako bi se ispražnjeni rezervoari ponovo napunili i uspostavilo uredno vodosnabdevanje.

Još jednom naglašavamo da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Kako naglašavaju iz “Vodovoda” vodeni resurs nije neiscrpan i zato je važno da pijaću vodu koristimo racionalno i namenski, odnosno isključivo za piće, kuvanje i higijenu.

U fabrici se za namensku potrošnju proizvodi i više nego dovoljno vode, ulažu se veliki napori u održavanje sistema, ali ukoliko se nastavi trend neracionalne potrošnje, bićemo nažalost suočeni sa nestašicom, te verujemo da će sugrađani pokazati solidarnost u ovim vrelim danima. Unapred se zahvaljujemo svima koji se budu ponašali odgovorno.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Stancho
20/06/2022 13:02

Odmah restrikcije posto mi drugacije ne znamo.

Bez imena
20/06/2022 14:35

Zdravija i čišća bunarska voda nego ta sa kojom pretite. SLOBODNO JE UGASITE!!!