Novi Sad može da se ponosi dobrim glasom koji prati JKP „Parking servis”, kao lidera u organizovanju i naplati parkiranja u Srbiji. 

IT služba “Parking servisa” od samog uvođenja plaćanja parkinga putem SMS, pa sve do danas stalno radi na usavršavanju sistema naplate, kao i kontrole plaćanja parkinga, kako bi olakšala i pojednostavila samu naplatu građanima i korisnicima usluga, kao i samu kontrolu naplate, koja bi bila brža i efikasnija, što olakšava posao i radnicima koji rade na ovim poslovima. Sve ono što “Parking servis” radi, primenjuju i gradovi širom Srbije, sa kojima sarađuje i gde se primenjuje ovaj sistem.

„Parking servis” je jedno od retkih gradskih preduzeća koje svoje usluge pruža i van Novog Sada. To ne podrazumeva samo prodaju softvera, već i kompletnu brigu o organizaciji parking prostora u pojedinim gradovima, zoniranje, prikupljanje potrebne dokumentacije, obuku radnika i održavanje sistema.

Direktor JKP “Parking servis”, Stevan Lugonja, odgovara da je primenjivanje sistema kontrole kao što je “oko sokolovo” u Novom Sadu kompeksan sistem.

– Mi sve što radimo i primenjujemo, a vezano za IT sektor, moramo da vodimo računa da to bude primenjivo i u drugim gradovima sa kojima sarađujemo i gde se primenjuje naš sistem naplate parkiranja. Tako je i sa novim načinom primene kontrole plaćanja parkiranja. To je veoma kompleksan sistem. Sve to mora biti primenjivo i u drugim malim gradovima i opštinama sa kojima sarađujemo. Reč je o nimalo jeftinom sistemu kontrole, koji mora biti prihvatljiv i isplativ i u tim sredinama. Očekujem da ćemo novi sistem kontrole parkiranja početi da primenjujemo sledeće godine, vodeći računa o gradovima saradnicima. Ono što je primenjivo i isplativo u velikim gradovima, često zna biti problem za male sredine. Saradnja sa velikim brojem gradova u Srbiji je poslovni uspeh ali i naša obaveza i odgovornost. Cilj primene novog sistema je da olakša i ubrza rad kontrolora na terenu- rekao je Lugonja.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
dejan
19/10/2021 10:21

Zašto uopšte se naplaćuje parkiranje van centra grada? Koji je smisao kad često parking mesta nisu uređena i dešava se oštećenje automobila. Ko uzima te pare i za čega ih koristi? Da li postoji neki izveštaj o radu parking servisa koliko su naplatili novca i šta je učinjeno sa tim novcem? Koju oni uslugu nude ljudima osim da uzmu pare? Bolje je da se stavi akcenat na kažnjavanje parkiranja na trotoaru, biciklističkim stazama, na kolovozu gde je zabranjeno itd.