Cement Fruškogorac ruka

Juče su na programu bile utakmice 2.kola Kupa FS Grada Novog Sada, a na utakmici ”Cementa” i ”Fruškogorca” viđeno je nešto što ne bi smelo da se događa.

Sezona nije ni počela, a već smo svedoci loših sudijskih odluka. Utakmica u Beočinu nije nosila neki veliki ulog, sem prolaza u dalju fazu takmičenja. Iako veliki broj ekipa ovo takmičenje želi da što pre ”otalja” i fokusira se na prvenstvo, juče to nije bila situacija. U Beočinu se igrao fudbal za prolaz dalje, obe ekipe su jurile pobedu i plasman dalje.

Tvrdu utakmicu sa malo šansi na obe strane, ali u sportskom i fer plej duhu ”zakuvana” je nakon velike greške arbitra ove utakmice. Igrao se 66. minut utakmice, centarfor Cementa Lukaja Rade je u duelu sa defanzivcem Fruškogorca Tucakov Branislavom upotrebio ruku i tako stvorio sebi šansu iz koje je postigao gol za 1:0. Cela gostujuća ekipa potrčala je ka sudijama iz revolta. Nakon kratke konsultacije glavnog arbitra i njegovog pomoćnika, gol nije poništen i pokazano je na centar.

Pogledajte situaciju iz 66. minuta:

Situacija sa snimka izazvala je veliki revolt pristalica iz Sremske Kamenice, pa je do kraja utakmice atmosfera na stadionu bila uzavrela. Gosti su agresivno krenuli na sve ili ništa. U 89. minutu, u kaznenom prostoru ”Cementa” oboren je desni bek ”Fruškogorca” Teofilović nakon blagog povlačenja, a precizan sa bele tačke bio je kapiten Dragojlović. Nakon penal serije, srećnija je bila ekipa Fruškogorca.

Greške su sastavni deo fudbala, i dešavaju se i u najjačim ligama sveta i pored toga što na raspolaganju imaju var tehnologiju, međutim, postavlja se pitanje da li će sudije predodređene za Prvu i Drugu novosadsku ligu imati kvalitet da iznesu predstojeću takmičarsku sezonu.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments