BRAVO, DEVOJKE! NAŠE JUNIORKE SU ŠAMPIONKE EVROPE: Okitile se ZLATOM u dvosedu na 500 metara – VELIKA RADOST NA ADI CIGANLIJI (FOTO)

Foto: Promo/Pink

Na Adi Ciganliji danas se završava Evropsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajak kanu sprintu, a Srbija može da se pohvali više nego odličnim uspehom! Naime, naše juniorke Dina Bacelj i Dunja Stanojev osvojile su zlatnu medalju u dvosedu na 500 metara.

I tu nije kraj – Dunju Stanojev nešto kasnije u nastavku takmičenja očekuje još i trka u jednosedu na 200 metara.

Nove prvakinje Starog kontinenta do titule su stigle odličnom vožnjom, od samog starta držale su prednost, a onda su završnicu „začinile“ odličnim prolaznim vremenom – kroz cilj su prošle za 1:45.351!

Srebrnu medalju osvojila je posada Mađarske, Debreceni i Polai (prolazno vreme: 1:46.075), dok je treće mesto pripalo Italijankama Grata i Roseti (prolazno vreme: 1:46.698).

Srpska ekipa je od samog starta imala reputaciju favorita, a danas ju je i potvrdila. Domaća reprezentacija već drži rekord po broju osvojenih medalja: 2017. godine, kada je Beograd poslednji put bio domaćin takmičenja, naši kajakaši „okitili“ su se sa čak devet medalja – najviše u istoriji kajaka.

Podsećamo, predsednik kajakaškog Saveza Srbije Mirko Nišović izjavio je za Pink.rs neposredno pred početak takmičenja da su njegova očekivanja ogromna, posebno jer se prvenstvno u prestonici Srbije organizuje čak po treći put.

Beograd je tokom trajanja takmičenja centar Evrope: u njem boravi 900 takmičara iz čak 33 zemlje sveta.

Evropsko prvenstvo organizuju Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd, pod pokroviteljstvom JP Ada Ciganlija.

pink.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti