ĐOKOVIĆ PONOVO POKAZAO KOLIKO JE VELIK! Finansijski pomaže mladom teniseru Međedoviću da „krči svoj put“ u najboljih 100 (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram

Mladi teniser iz Novog Pazara Hamad Međedović ove godine prvi put je zaigrao na Rolan Garosu, a Novaka je upoznao pre deset godina, tada miu je udelio korisne savete. Kasnije mu najbolji teniser na svetu pomože finansijski i zbog toga je Međedović polako počeo da „krči svoj put“ u najboljih 100.

„To je bilo očevo iznenađenje na moj deveti ili deseti rođendan. Sećam se da sam trenirao i tata mi je prišao i rekao ‘dođi, idemo negde’. Otišli smo zajedno sam mojim trenerom i video sam da idemo u trening centar. Do poslednjeg trenutka nisam verovao da ću ga upoznati. Sećam se da smo ga čekali i da se odjednom pojavio. Bio sam u šoku kada sam ugledao idola Novaka“, rekao je Hamad u intervjuu za sajt ATP i dodao da od kada je počeo da trenira tenis – uvek ugledao na Noleta i da je za njega večita inspiracija i dan-danas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @hamadmedjedovic

Kada je imao 16 godina i prvi put trenirao sa Đokovićem, najbolji srpski sportista svih vremena je pokazao interesovanje za njegovu igru i želeo je da investira u njega kako bi postao bolji igrač. Pomogao mu je i finansijski i zbog toga je Međedović polako počeo da „krči svoj put“ u najboljih 100.

„Od njega može mnogo da se nauči i na terenu i van njega. Uživam da gledam kako je disciplinovan, sve što radi – radi za tenis, čak i kada ne trenira. To mi je rekao više puta. Rekao mi je da tenis mora da se živi čak i kada nisi na terenu, da moraš da radiš sve za svoju igru. Kada spavaš, kada jedeš, kada bilo kuda ideš – moraš konstantno da razmišljaš o tome šta će te učiniti boljim nego što jesi“, rekao je Međedović i dodao: „Tako da, vidite da Novak radi – i kada ne radi. To je najbolja stvar koju vidim kod njega, stalno je u tenisu“.

Početkom godine Hamad Međedović je počeo saradnju i sa Viktorom Troickim koji mu deli savete, ali uvek podseća i koliko je Đoković bio značajan za karijeru: „Pomaže mi finansijski, daje mi njegove terene, trenere, šta god mi treba za karijeru. Mnogo mi je pomogao, pokrio je sve što treba profesionalnom teniseru, plaćao je za to i još mi plaća neke stvari“.

Hamad Međedović je osvojio čelindžer u nemačkom gradu Ludenšajdu. On je tada iz kvalifikacija je stigao do pehara, izgubio je samo set, a na putu do titule pobeđivao je tenisere koji su dosta bolje rangirani od njega.

 

Međedović je član Teniske akademije Novak, a trener mu je Ilija Bozoljac. Otac Eldin, za Sportal je ispričao kako je Novak Đoković pomogao njegovom sinu i otkrio kako je došlo do saradnje sa Novakom Đokovićem. Ova priča potvrdila je ono što smo znali: da je Nole, više od toga što je odličan sportista, izvanredan čovek.

– Novak se stvarno trudi oko Hamada. Na sve načine: finansijski, mentalno i društveno. Sećam se drugog razgovora sa Novakom. Tada smo konkretno razgovarali oko koraka u Hamadovoj karijeri. I evo, iskreno ću vam reći, štipao sam sebe tokom tog razgovora da bih ubedio sebe da se sve to događa. On mi je predlagao ideje, šta da radimo u vezi sa Hamadom i sećam se da sam mu rekao: „Nole, izvini, ali sve to košta!“ On nastavlja, predlaže mi trenera, priča kako ćemo, šta ćemo i dodaje: „Hamadovo je samo da trenira, ostalo ću ja!“ Ja mu opet kažem: „Nole, to košta!“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @hamadmedjedovic

Zastao je Eldin Međedović samo da udahne:

– Tada mi je Novak rekao: „Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gde zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovek bio ako ne bih deci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?“ Ja ga slušam, a on dodaje: „Znaš kako ćemo? Sutra kada Hamad uspe, isto ćeš da uzmeš nekoga kome ćete vi da pomognete!“

Obećanje Nole nije zadržao samo na rečima, već je odmah prešao na dela:

– Tokom cele 2021. godine, sve trenere, kompletna putovanja, hotele, avionske karte, fizioterapeuta, masažere, pripreme na koje su zajedno išli, dinara nismo dali ni za šta. A to nije novac koji je u tom svetu tenisa mali. To je stvarno jedna velika svota. Jedan trener košta puno, pa gde su kondicioni trener, fizioterapeut, tereni… Zamislite, najbolji na svetu zove moje dete da idu zajedno na pripreme. Zamislite to! To bi bilo kao da vas Ronaldo ili Mesi zovu i kažu: „Ajmo na fudbal!“ ili „Javi mi se ako ti treba nešto!“ Te stvari u današnjem vremenu deluju malo strane, ali hvala Bogu ima ljudi kojima nije sve novac već gledaju ljudskost.

Istog dana kada je Međedović osvojio čelindžer u Nemačkoj, Đoković je igrao četvrto kolo Vimbldona. Hamad je takođe za Sportal otkrio da je Nole bio među prvima koji su mu čestitali na uspehu. Hamadov tata dodaje:

– Pazite vi to, on je šampion, igra tako važan turnir i on nađe vremena da ga i druge stvari interesuju. Saznao je da je Hamad osvojio turnir i neposredno pred meč je našao vremena da pošalje poruku podrške. Sve te stvari dosta govore o Novaku Đokoviću.

Hamad ima tu privilegiju da trenira i odrasta sa najboljim teniserima koje Srbija ima. Zato je Eldin posebno istakao dvojicu – Viktora Troickog i Iliju Bozoljca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @hamadmedjedovic

sportal.blic/MONDO/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti