Kako prenose australijski mediji, Novak Đoković će uskoro biti na slobodi.

 

Kako prenose australijski mediji, Novak Đoković večeras postaje slobodan čovek i neće biti deportovan.

Imigracioni ministar Aleks Houk neće doneti odluku o deportaciji Novaka Đokovića večeras, imali su oko 4 sata da je donesu do ponoći, ali svakako odluka može biti doneta u narednih nekoliko dana.

Aleks Houk može da iskoristi svoju moć pod imigracionim aktom i zadrži Novaka Đokovića u pritivoru ukoliko smatra da je to ispravno, ali je vlada donela odluku da je Novak Đoković slobodan.

Očekuje se da uskoro postane slobodan, a konačnu odluku Aleks Houk donosi u utorak.

“Današnja odluka federalnog suda Australije u Melburnu se tumači kao proceduralna i konačna odluka biće u rukama imigracionog ministra Hoka koji trenutno razmatra odluku o novom ukidanju vize, po zakonu 133C(3)”, rečeno je iz ministarstva.

 

Nakon što je Ministarstvo unutrašnih poslova za migracije nagovestilo je da će možda iskoristiti svoje diskreciono pravo da ponovo poništi Novakovu vizu, posle čega je policija došla na mesto kancelarije Đokovićevih advokata, nastalo je komešanje, kada je jedan automobil prošao kroz gomilu. Ljudi su ga okupirali i počeli su da skandiraju “oslobodite Novaka” posle čega je policija upotrebila supstancu, najverovatnije suzavac kako bi rasterala demonstrante.

 

 

Usledila je velika “bežanija”, a među prisutnim su bili žene i deca, što je dodatno razgnevilo demonstrante, koji su potom ušli u sukob sa policijom. Prema nezvaničnim informacijama, neki od njih se nalaze u teškom stanju.

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Novosadjanin
11/01/2022 12:20

zju, šta su pojeli ovi na snimku?

Last edited 1 godina ranije by Novosadjanin