Državno seniorsko prvenstvo u stonom tenisu

       

Novi Sad bio je domaćin seniorskog prvenstva u stonom tenisu. Šampioni Srbije u pojedinačnoj konkurenciji su Ivor Katić iz novosadskog Radničkog i Andrea Todorović, Novosađanka koja ove sezone igra u Francuskoj.

Todorovićevoj je ovo četvrta titula, u finalu je savladala Izabelu Lupulesku iz STK Novi Sad, dok je Katić prvi put osvojio titulu, a u finalu je bio bolji od Kristijana Halasa iz subotičkog Spartaka.

Treće mesto su osvojili Subotičan Stefan Kostadinović i Zrenjaninac Ilija Majstorović ukonkurenciji muškaraca. Iznenađenje je eliminacija aktuelnog prvaka i olimpijca Dimitrija Levajca, koga je u četvrtfinalu savladao Ivor Katić. Kod žena, Tijana Jokić iz STK Novi Sad i Aneta Maksuti iz STK Panonija morale da se zadovolje trećim mestom.

Ivor Katić je osim zlata u singlu isto odličje osvojio i u dublu sa saigračem Bojanom Crepuljom, uz bronzu u mešovitom paru sa Anetom Maksuti. Kod žena, najsjajnija je Tijana Jokić, koja je osim bronze u singlu osvojila dvostruku titulu u parovnim disciplinama sa Sabinom Šurjan i sa Dimitrijem Levajcem.

Prvi put najbolji seniori su se borili i za novčanu nagradu. Tehnički organizator STK Novi Sad je, uz pomoć sponzora DDOR osiguranja, obezbedio nagradni fond od 100.000 dinara, koji je podeljen osvojačima medalja.

Izvor: dnevnik.rs

Foto: Andrea Todorović (zlato), Foto: Privatna arhiva

 

Komentari: