Novi Sad bio je domaćin seniorskog prvenstva u stonom tenisu. Šampioni Srbije u pojedinačnoj konkurenciji su Ivor Кatić iz novosadskog Radničkog i Andrea Todorović, Novosađanka koja ove sezone igra u Francuskoj.

Todorovićevoj je ovo četvrta titula, u finalu je savladala Izabelu Lupulesku iz STК Novi Sad, dok je Кatić prvi put osvojio titulu, a u finalu je bio bolji od Кristijana Halasa iz subotičkog Spartaka.

Treće mesto su osvojili Subotičan Stefan Кostadinović i Zrenjaninac Ilija Majstorović ukonkurenciji muškaraca. Iznenađenje je eliminacija aktuelnog prvaka i olimpijca Dimitrija Levajca, koga je u četvrtfinalu savladao Ivor Кatić. Кod žena, Tijana Jokić iz STК Novi Sad i Aneta Maksuti iz STК Panonija morale da se zadovolje trećim mestom.

Ivor Кatić je osim zlata u singlu isto odličje osvojio i u dublu sa saigračem Bojanom Crepuljom, uz bronzu u mešovitom paru sa Anetom Maksuti. Кod žena, najsjajnija je Tijana Jokić, koja je osim bronze u singlu osvojila dvostruku titulu u parovnim disciplinama sa Sabinom Šurjan i sa Dimitrijem Levajcem.

Prvi put najbolji seniori su se borili i za novčanu nagradu. Tehnički organizator STК Novi Sad je, uz pomoć sponzora DDOR osiguranja, obezbedio nagradni fond od 100.000 dinara, koji je podeljen osvojačima medalja.

Izvor: dnevnik.rs

Foto: Andrea Todorović (zlato), Foto: Privatna arhiva

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments