Foto: Novosti.rs
Ruski teniski as Danil Medvedev nakon bolnog poraza u finalu Australijan opena održao je jednu od najemotivnijih konferencija u istoriji tenisa.

 

Rafael Nadal je na krilima ogromne podrške navijača u Melburnu napravio epski preokret i  savladao Medvedeva posle gotovo pet i po sati igre 3:2 i tako stigao do svoje 21. Grend slem titule u karijeri.

Meč je obeležilo skandalozno ponašanje publike na stadionu Rod Lejver, koja je tokom meča činila sve da poremeti ruskog asa.

 

Sve to je zabolelo Medvedeva…

Od sada ću igrati samo za sebe, moju porodicu, za ljude koji veruju u mene i naravno, za sve Ruse, jer sam osetio mnogo podrške ovde. Ovako ću to da vam saopštim. Ako se desi da se organizuje neki turnir na tvrdoj podlozi u Moskvi, pre Rolan Garosa ili Vimbldona, ima da idem tamo čak i po cenu da propustim Vimbldon ili Rolan Garos, ili neki drugi veliki turnir. Ovaj dečak je prestao da sanja. Ovaj dečak će igrati samo za sebe. I to je to. To je moja priča“, rekao je razočarani Medvedev.

Ruski as je u nastavku izlaganja otkro zašto je doneo takvu odluku.

Daću vam jedan mali primer. Pre nego što je Rafa servirao, čak i u petom setu, desilo bi se da neko uzvikne „Idemo, Danil!“. Ne bi me čudilo da je to bila samo jedna osoba. A hiljadu ljudi bi odmah reagovalo sa „Psssssst! Pssst! Psssst!“. A kada se dobacivanje dešavalo pred moj servis, takvo ućutkivanje se nije čulo. Znate, to je razoračavajuće. To je nepoštovanje. Ne-po-što-va-nje. Nisam siguran da ću posle 30. godine igrati tenis“, poručio je ruski as.

Kurir sport

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments