Slika sudije sa utakmice

Prošlo je više od tri nedelje kako je počeo prolećni deo fudbalske sezone pod okriljem Fudbalskog saveza Grada Novog Sada.

Vodeći trojac (Šajkaš 1908, Slavija i Tatra) koji vodi borbu za ulazak u Vojvođansku ligu polako ali sigurno preskače svaku prepreku i približava se željenom cilju. Prvo mesto u Novosadskoj ligi vodi direktno u viši stepen takmičenja dok će ekipa koja zauzme drugu poziciju, svoje mesto u četvrtom stepenu takmičenja morati potražiti kroz baraž. Jasno je da za jednu ekipu od vodeće trojke neće biti mesta i da ćemo u narednim nedeljama imati ”vrućih” dvanaest kola , koliko je ostalo do spuštanja zavese za takmičarsku 2021/2022. godinu.
Žestoka borba će se voditi i za opstanak u ligi gde konkuriše mnogo više ekipa. Na začelju se trenutno nalazi Jedinstvo iz Gospođinaca koje pred sobom ima izuetno težak zadatat. Ništa lakše neće biti ni Omladincu, Petrovaradinu, Crvenoj Zvedzi, ŽSK-u i Borcu.

Evo kako trenutno stoje stvari u Novosadskoj ligi nakon 18.odigranih kola.

Tabela Novosadska liga

Što se tiče Gradske lige i tu je situacija ”čupava”. Vodeći trojac (Sirig, Bačka i Susek) vode žestoku borbu za ulazak u Novosadsku ligu. Nažalost i ovde neće biti mesta za sve tri ekipe pošto će direktan plasman ostvariti samo šampion i vicešampion. Baraža u ovom stepenu takmičenja nema, kao ni borbe za opstanak pa ekipe koje se nalaze pri dnu tabele nemaju dodatni pritisak.

Pogled na tabelu Gradske lige Novi Sad.

Tabela Gradska liga

U vikendu koji je pred nama na programu je 19.kolo u obe gore pomenute lige. U ovom kolu nema derbi utakmica između konkurenata ali svaka naredna utakmica za njih je finale a mesta za kiks nema! Prvi pogled na raspored govori da bi utakmica između Fruškogorskog partizana i TSK-a iz Temerina mogla ipsuniti očekivanje kao i duel Tatre i Jugovića, dok bi se u ”nižoj” ligi pažnja mogla posvetiti utakmici izmežu Bačke iz Begeča i Proletera iz Banoštora.

Sve utakmice su na programu od 17 časova.

Novosadska liga – Subota:
1. Omladinac : Bačka 1923
2. Šajkaš 1908 : Crvena Zvezda
3. Borac : Slavija
4. Fruškogorski partizan : TSK
5. OFK Futog : Dinamo

Nedelja:
1.Tatra : OFK Jugović
2.Petrovaradin : ŽSK
3.Jedinstvo : Fruškogorac

Gradska Liga – Nedelja:
1. OFK Hajduk : Obilić
2. Moskva : Susek * 10:00h
3. Borac : OFK Sirig
4. Sloga : Hajduk (Č)
5. Vinogradar : Železničar
6. Čenej : Titel
7. Miletić : Hajduk (G)
8. Bačka : Proleter

S.Š.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments