Katar 2022

Ispuštenom pobedom i sa samo osvojenim bodom protiv Kameruna, najbolji fudbaleri Srbije su sami sebi zakomplikovali situaciju u G grupi.

Trenutno je Srbija poslednja na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, ali velika šansa za prolaz u drugi krug i dalje postoje! Minimalnom pobedom protiv Švajcarske, golom Kazemira u finišu susreta, Brazil je već obezbedio plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru. Taj rezulat potpuno odgovara Srbiji i sada smo mnogo bliži narednoj rundi…

Foto: Dado Đilas

To znači da Srbiji odgovara bilo koja pobeda protiv Švajcarske, od koje imamo dva boda manje, pod uslovom da i Kamerun ne napravi pravo čudo i pobedi Brazil!

Dakle, trijumf protiv “sajdžija” maltene garantuje Srbiji, sa četiri osvojena boda, prolaz u tzv. nokaut fazu Mundijala u Kataru, mada teoretski gledano ni Kamerun nije bez šansi!

Naime, Kamerun posle dva kola, kao i Srbija, ima jedan osvojen bod, ali i bolju gol-razliku 3:4 (- 1) od Orlova. Gol-razlika Srbije je 3:5 (- 2), što znači da ako “lavovi” prirede megasenzaciju i savladaju bezbrižne Brazilce koji su već u osmini finala, makar i minimalnim rezultatom, Srbiji će u tom slučaju trebati pobeda od najmanje dva gola razlike u duelu sa Švajcarskom.

Naime, moraćemo da postignemo makar gol više od Kameruna, ukoliko “lavovi” savladaju Brazil, da bismo imali, u tom slučaju, identičnu gol razliku!

Za razliku od Evropske fudbalske unije (UEFA), u svim takmičenjima Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), u slučaju istog broja bodova, prvo se gleda gol-razlika, a tek potom rezultati međusobnih susreta.

Kurir.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments