Foto: dnevnik.rs

Fudbalski klub Šajkaš 1908 iz Kovilja jedan je od najstarijih na ovim prostorima.

Prvi tim nastupa u Novosadskoj ligi i bori se za ulazak u baraž za viši rang, a juče je od Gradske uprave Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevića dobio lepe poklone u vidu sportske opreme za seniorsku ekipu i oko 80 dečaka koji u klubu treniraju, kao i TV aparat. Ove darove predsedniku kluba Svetozaru Bogdanoviću i sportskom direktoru Rajku Nikoliću uručio je u ime Grada Nikola Lazetić, nekadašnji istaknuti fudbalski reprezntativac naše zemlje, koji je karijeru uspešno gradio u više klubova iz Srbije, Turske i Italije.

– Ideja naše akcije je u tome da se istaknuti sportisti uključe u promociju zdravog načina života i sporta uopšte, kako bi pružili pomoć manjim klubovima kojima je ona neophodna – rekao je Lazetić. – Želimo da se što veći broj dece aktivno bavi sportom, jednom od retkih aktivnosti uz pomoć koje mogu rano da se osamostale i obezbede lep život svojim porodicama i sebi. Sama akcija traje već duže vreme, uz veliku pomoć Gradske uprave Novog Sada, gradonačelnika Miloša Vučevića i ljudi dobre volje. Posebno bih istakao to da se ona ne finansira iz budžeta Grada, već uz pomoć sponzora koji pomažu svojim donacijama manje klubove.

Prvi čoveku FК Šajkaš 1908 Svetozar Bogdanović se zahvalio na poklonima i istakao:

– Naša sredina možda jeste mala, ali iza sebe ima dugu i bogatu fudbalsku tradiciju. Šajkaš 1908 je jedan od najstarijih klubova na ovim prostorima, a posebno smo ponosni zbog činjenice da je Vojvodina, davne 1914. godine, na našem terenu, na kojem se i danas nalazimo, odigrala prvu zvaničnu utakmicu po osnivanju i to s našim klubom. Nemamo druge izvore finansiranja, pa nam ovi pokloni zaista puno znače. Naravno, činimo sve što je u našoj moći da stvorimo što bolje uslove mladima za bavljenje sportom, renovirali smo svlačionice, a sada pokušavamo da zamenimo dotrajalu stolariju na zgradi koja je u lošem stanju. Nadamo se da ćemo privući za to još neke donacije, a ovom prilikom se najtoplije zahvaljujemo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i Gradskoj upravi na poklonima koje smo dobili.

Upravo Grada, Mesna zajednica i manastir Кovilj, kao i privatna firma “Ravni Buljim” najviše pomažu FК Šajkaš 1908 u sprovođenju svakodnevnih aktivnosti. Nema nikakve sumnje da će im u tome puno pomoći i nova oprema koju im je uručio Nikola Lazetić i da će ovaj klub uspeti da realizuje sportske planove.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments