Mijat i Andrija
Foto: EPA/Achilleas Chiras, Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia / Kurir.rs

Finale nacionalnog Kupa u fudbalu u Grčkoj moglo bi da bude igrano u Srbiji, u glavnom gradu Beogradu.

Grčki mediji danima pišu o ovoj opciji, tvrde da čelnici tamošnjeg Saveza pored Srbije ozbiljno razmatraju i Rumuniju, odnosno Bukurešt kao opciju.

Finale Kupa Grčke između klubova AEK i PAOK zakazano je za 24. maj, međutim još nije poznato mesto odigravanja. Atina nije opcija, jer klubovi Olimpijakos i Panatinaikos ne bi dozvolili da veliki gradski rival AEK igra mećč na njihovom stadionu.

FOTO: GIANNIS PAPANIKOS / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA / KURIR.RS

Ostali gradovi u Grčkoj nisu pokazali interesovanje da organizuju ovu utakmicu. Najviše iz bezbednosnih razloga, jer AEK i PAOK imaju dobro organizovane navijačke grupe koje su sklone ekscesima i incidentima.

FS Grčke razmišljao je da finale bude odigrano na Kipru, u Nikoziji, međutim, Kiprani su odbili tu mogućnost. Posle toga, čelnici Saveza okrenuli su se gradovima poput Londona, Berlina, Njujorka i Melburna, gde živi velika populacija Grla u emigraciji, međutim ta ideja nije zaživela.

FOTO: LIVEMEDIA / DDP USA / PROFIMEDIA / KURIR.RS

Na kraju, od opcija koje se pominju kao najrealnije jesu Srbija i Rumunija. Sada je sve na Grcima, odnosno zemljama koje se pojavljuju kao destinacije za odigravanje finala Kupa, 24. maja.

U redovima PAOK igra srpski fudbalski reprezentativac Andrija Živković, dok je član AEK Mijat Gaćinović, nekadašnji član državnog tima Srbije.

Kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments