Mihajlo Kozomora
Mihajlo Kozomora

Mihajlo Kozomora strateg temerinskog TSK-a odgovarao je na pitanja naše sportske redakcije nakon što je njegova ekipa prva prošla kroz cilj u jesenjem delu sezone. 

Kao i prethodnih sezona, od samog starta prvenstva ekipa ”TSK”-a iz Temerina važila je za jednog od glavnih favorita za najviši plasman. Ovog puta sve ide po planu, prvo mesto na polovini sezone i plus četiri u odnosu na prvog pratioca. Kormiral Mihajlo Kozomora preuzeo je ekipu letos, prošao kompletne pripreme sa svojim izabranicima i krenuo u planirali pohod. Otvorili su sezonu na najbolji način, pobedom nad jednim og glavnih konkurenata a do kraja jesenje trke doživeli su samo jedan poraz. Na kraju, 38 osvojenih bodova za sigurno prvo mesto, sa dvanaest pobeda, dva remija i jednim porazom.

Svoje mišljenje i svoje viđenje iz tekuće polusezone izneo je šef stručnog štaba Mihajlo Kozomora:

Šta vas je privuklo da dođete u TSK?

”Letos na poziv predsednika Nikole Lazića, seli smo i dogovorili se da zajedno probamo da napravimo pre svega mladu ekipu, ekipu sa igračima pretežno sa teritorije Opštine Temerin. Mislim da smo u prelaznom roku to i uspel, cilj je bio da napravimo dobar rezultat i da probamo da pobedimo sve utakmice. Nismo uspeli da pobedimo sve, ali smo napravili za jesenji deo veoma dobar rezultat.”

Koji vam je bio cilj na polusezoni?

”Malopre sam rekao naš cilj pred početak je bio da pobedimo sve utakmice, tako smo se i spremali iz utakmice u utakmicu i da kažem da smo u većem delu uspeli to da odradimo. Pretrpeli smo jedan poraz na gostovanju u Bukovcu, ja ovim putem želim njima da čestitam na toj pobedi, ma da realno kad se gleda na uslove na teren koji je tamo vrlo specifičan za igru mislim da pored te utakmice da smo napravili veoma dobre rezultate. Što se tiče kupa, kao i prvenstvo tako smo išli iz utakmice u utakmicu. Svakako da nam je cilj bio da probamo da pobedimo sve da dođemo do finala, što smo i uspeli. Na kraju smo u finalu i osvojili, pobedili smo ekipu ”Kabela” koja je dva ranga iznad nas, na penale. Mislim da smo zasluženo osvojili kup i da se radujemo prolećnom delu gde čekamo protivnika u kupu Vojvodine.”

Da li ste se pribojavali neke utakmice?

”Iskreno, kada je izašao raspored nismo gledali toliko široko, pokušali smo da se spremamo iz utakmice u utakmicu i to smo i radili. Svakako da je bilo teških i utakmica i gostovanja, od prvog kola gde smo odma na početku igrali derbi sa Kamenicom pa drugo kolo gde smo isto odigrali jedan derbi u Sirigu, pa četvrto kolo ”Cement”. Bilo je stvarno teških utakmica , ali kažem nismo se pribojavali nikoga. Imamo mladu ekipu, spremnu ekipu i nije ni bilo razloga da se plašimo bilo koga.”

Žalite li za nečim nakon odigranih 15 kola?

”Mislim da nema za čim da žalimo, da smo napravili dobar rezultat da smo osvojili veliki broj bodova, da smo na prvom mestu, da bežimo četiri boda drugom pratiocu. Iskreno, nema na čemu da žalimo, pretpreli smo taj jedan poraz to sam već rekao, tako da nam je cilj da nastavimo da radimo, da se spremimo još bolje za prolećni deo i da probamo da ostvarimo naš cilj koji je svakako da budemo prvi na tabeli.”

Vizija za prolećni deo sezone?

”Pa vizija na proleće jeste kao i sam početak prvenstva. Pokušaćemo da probamo da pobedimo sve utakmice i u drugom delu. Imamo dosta dobar igrački kadar, pokušaćemo da zadržimo sve igrače, pokušaćemo i da se osvežimo da probamo da dovedemo najviše do jednog ili dva igrača. Mada sam rekao da imamo dosta dobar igrački kadar, i da imamo dosta igrača i da imamo mladih igrača i da imamo dece iz omladinske škole pokušaćemo i njih na zimu da priključimo i da napravimo još jednu zdraviju priču na proleće.”

Kako vam se čini rad sportske redakcije?

”Ja svakako ovim putem želim da pohvalim rad sportske redakcije NSUŽIVO, da im se zahvalim što su i danas došli kod nas, da im se zahvalim na poseti. Mislim da smo se družili dosta u ovom jesenjem delu, da smo igrali dosta derbi utakmica i da smo opravdali očekivanja. Mišljenja sam da što se tiče nižerazrednog fudbala da je ovo jako bitno za razvoj za praćenje, za mogu slobodno reći regularnost lige. Da gledaoci mogu da vide najzanimljvije detalje sa utakmica, da vide golove, poteze i stvarno ima šta da se pogleda i šta da se vidi.”

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments