Nebojša Jovović
FOTO: Nebojša Jovović

Nebojša Jovović pomoćni trener seniorske ekipe ”Proletera 1951” i trener omladinske ekipe odgovarao je na pitanja naše sportske redakcije.

Dojučerašnji učesnik Super lige Srbije fudbalski klub ”Proleter” sa Slane bare zbog fuzije sa ekipom ”RFK Novi Sad” morao je da krene od nule, pa je ovu sezonu 2022/2023 počeo kao učesnik Druge novosadske lige. Poznavaoci fudbala znali su da će ekipa ”Proletera” biti glavni favorit za osvajanje lige i da će hteti što pre da se vrate u vrh srpskog fudbala. Mnogo zvučnih imena pojačalo je ekipu sa Slane bare u letnjem prelaznom roku, međutim, malo vremena za kvalitetnu fizičku spremu skupo ih je koštala jer su u prvom kolu poraženi od glavnog konkurenta za vrh, ekipe ”Suseka. Uprkos porazu, uspeli su da ostvare sve pobede u preostalim utakmicama i na kraju prvi prođu kroz cilj na polusezoni.

Glavni trener Mirko Aleksić i njegov pomoćnik Nebojša Jovović ukomponovali su ekipu, spojili iskustvo i mladost i napravili rezultat za svako poštovanje. Upisali su trinaest pobeda i samo jedan poraz, za zasluženo prvo mesto sa 39 osvojenih bodova.

Vaš rad sa glavnim trenerom ekipe Mirkom Aleksićem?

”Mirko Aleksić je prvenstveno sjajan čovek i jako je lepo raditi sa njim. Imamo slične poglede i na fudbal i na život. Dosta toga je uspeo da izbalansira između starijih igrača i omladinaca, desetak omladinaca je debitovalo za prvi tim i osetilo seniorski fudbal što je meni kao treneru puno značilo.”

Da li vas je poljulao poraz u prvom kolu od direktnog konkurenta?

”Pa nije prijao poraz svakako, mišljenja sam da je utakmica došla malo kasnije da bi verovatno vilo drugačije. Mi smo se dosta kasno okupili i nismo imali vremena da se pripremimo i nismo bili kompletni i taj poraz je došao. Opet kažem ništa nije govoto, ima još puno da se igra. Osim nas i direktnog konkurenta ima tu još par ekipa koje su dobre i biće zanimljiva druga polusezone sigurno.”

S obizom na relativno slabu konkurenciju, da li ste verovali da možete biti prvi uprkos porazu u prvom kolu i bodovnom zaostatku?

”Mi smo se nadali da ćemo biti prvi naravno. Opet ne bih se složio da je slaba konkurencija. Mi hoćemo da budemo prvi, mi želimo, isto tako želi i ”Susek” i Čurug ima svoje ambicije a pored toga imamo dobre ekipe kao što su Ledinci, ”Sofeks”, ”Borac” sa Klise, Rakovac. To su sve dobre ekipe, ni nama ni našim konkurentima neće biti lagano ali igramo pa ćemo videti šta će biti.”

Uzimajući u obzir jak igrački kadar, da li se očekuju neka pojačanja?

”To nije na meni da pričam, ja se nadam da ljudi iz uprave znaju šta rade kao što su doveli ozibljna imena za vreme letnjeg prelaznog roka. Niko očekivao da će jedan Saša Drakulić, Lazar Veselinović, Kavčić, Popović, to su imena koja su baš ozbiljna u fudbalu tako da moguće, videćemo, šta god da bude ko god da dođe a imamo i naše omladince u koje se udzamo. Ja se nadam da će biti dobro.”

Vaša očekivanja za prolećni deo sezone?

”Mi kao što smo i počeli letos, želimo da bude prvi, želimo da osvojimo ligu. Neće biti lako ali ja verujem da možemo.”

Da li su svi ciljevi ostvareni za ovaj deo sezone?

”Pa naravno. Kad si prvi na polusezoni moraš biti zadovoljan, da li je moglo to prvo kolo bolje, moglo je ali opet kažem još neke stvari su se izdešavale tako da moramo biti zadovoljni.”

Kako vam se čini rad naše redakcije?

”To je sjajno, posledica toga je sigurno da se na svakoj utakmici koju smo mi igrali, igrala pred punim tribinama. Proleter, ja mislim da nema utakmice gde nije bilo puno publike, sigurno da te najave, izveštaji posle utakmice znače igračima i ekipi i svima ali sa druge strane još više znači mladim igračima. Kada deca 2005, 2004 godište vide svoje snimke, slike, najave, prezime svoje, puno znači sigurno”.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments