Foto: dnevnik.rs

Petrovaradinci su oduvek cenili uspehe sportista iz svog, ali i okolnih mesta.
Prvi izbor za najbolje bio je pre skoro četiri decenije, kada je ovo mesto bilo opština. Nekoliko godina izbor se nije održavao, ali su sportski entuzijasti pokrenuli ovu akciju pre desetak godina.

Održan je tradicionalni izbor najboljih sportista i klubova Petrovaradina u 2019. godini. I ovoga puta najuspešniji klub je Dodersport, čiji karatisti već godinama pronose slavu Petrovaradina i osvajaju odličja na međunarodnim takmičenjima, a sada imaju i petoro članova najboljih selekcija Srbije.Priredbi su prisustvovali i pomoćnici direktora Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Danijela Špirić i Slobodan Alavanja.

Za najbolju sportistkinju izabrana je karatistkinja Slavica Crnovčić, koja je osvojila bronzu na Mediteranskom prvenstvu u Turskoj i dva srebra na Balkanskom prvenstvu. U muškoj konkurenciji najbolji je fudbaler Petrovaradina Nikola Popović. Najbolji ženski tim je Rukometni klub Petrovaradin, a muški Šah klub Кraljica PTT Srbije. Najbolja juniorka je karatistkinja Dunja Ninčić, a junior šahista Lav Pajčin.

U konkurenciji nada pehare su dobili rukometašica Ana Popović i karatista Andrej Vlaisavljević. Najuspešniji mladi sportista je šahista Luka Gilica, a sportistkinja Jana Mrkajić, članica karate sekcije Sveti Dimitrije iz Srmske Кamenice. Najuspešniji klub je, peti puta, КК Dodersport. Juniorke ovog kolektiva Dunja Ninčić, Tijana Čerevicki, Milica Borović i Marija Lazić su druge u Srbiji, u ekipnim borbama. Bukovčani Željana Amiyić i Vlada Raković nagrađeni su posebnim priznanjima. Željana, koja nema još 15 godina, osvojila je zlato u boksu na Кupu nacija i članica je BК Vojvodina Mikromarket. Vlada je apsolutni prvak Srbije u gimnastici, član je naajbolje selekcije, a vežba u Sokolskom društvu Vojvodina.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments