Danas su se na stadionu Borca (Klisa) sastale ekipe Slavije i Fruškogorskog partizana iz Bukovca.
Salajčani su zbog sređivanja terena bili primorani da svoju utakmicu odigraju kod komšija sa Klise. Po izuzetno hladnom i vetrovitom vremenu domaća ekipa uspela je da dođe do nova tri boda i nastavi da diše za vratom lideru na tabeli Šajkašu 1908 iz Kovilja.

Prvi na utakmici pripretili su gosti, Dević je maestralno proigrao Prolića koji nije bio dovoljno skoncentrisan da matira Čavića. U 21. minutu domaćin dolazi do gola, međutim isti je poništen zbog ofsajd pozicije. Minut kasnije Slavija dolazi do prednosti. Đanković je iskosa šutirao, uspeo je golman Fruškogorskog partizana da odbrani udarac ali na loptu natrčava Radovanović koji rutinski pogađa mrežu. Na poluvreme se otišlo pri rezultatu od 1:0.
Dobro su se držali gosti iz Bukovca , uspevali su da pariraju domaćinu koji je želeo što pre da dođe do drugog gola i reši pitanje pobednika. Vodila se žestoka borba sve do 71. minuta utakmice, kada Slavija preko Feratija dolazi do drugog gola i praktično rešava pitanje pobednika. Tačku na ovu utakmicu postavio je Asani u 79. minutu, iskoristio je odličan pas Dražića i rutinski savladao rezervistu Georgijevića. Mogli su gosti do utešnog gola u nadokadni vremena, ali je Čavić uz dosta muke zaustavio udarac Dulića.
Slavija: Čavić, Žakula (od 56. Asani) , Gajić, Janić, Stajić, Ubović, Dražić, Đanković, Stojičić (od 69. Ferati) , Radovanović ( od 73. Kućenič), Vučković.
Fruškogorski partizan: Šurlan (od 72. Georgijević), Dević, Makivić (od 46. Čavić), Dević V. (od 73. Bjelić), Dulić, Čergić, Prolić (od 89. Babić), Kantar, Antonić, Tomljanović (od 73. Beatović), Malinović.
Sudijska trojka: Šijan Jovana, Kaplijev Petar, Ćulum Jovan

 

S.Š.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments