U subotu se u Subotici igra vojvođanski superligaški derbi, u kojem će snage odmeriti fudbaleri Spartaka i Vojvodine.

Dueli ove dve ekipe u skorijoj prošlosti umeli su da donesu odličan fudbal, ponekad i ubedljive pobede jednog od rivala i nema nikakvog razloga da tako ne bude i u njihovom predstojećem okršaju. Tri boda biće veliki motiv za oba tima, jer Spartak se bori za plej-of, dok Novosađani žele da nastave seriju pobeda i načine novi korak ka izlasku u evropsku konkurenciju. Crveno-beli biće jači za nekolicinu fudbalera koji su se oporavili od povreda i bolesti (Nešković, Gemović i Đurić), tako da će trener Lalatović moći da računa na sve snage.

“Povreda kolena sada je iza mene”, rekao je Miodrag Gemović, jedan od igrača u koje Lalatović ima veliko poverenje.

“Želja mi je da se, pre svega, nađem među 18 fudbalera koji će konkurisati za sastav, a onda, najiskrenije, da budem i među starterima. To je ono što intimno priželjkujem, ali je, naravno, konačna odluka na treneru. Novi trijumf puno bi nam značio i njime bismo napravili veliki korak ka ispunjenju cilja, iako znamo da i igrači Spartaka razmišljaju na sličan način”, rekao je Gemović.

Gemović je, uz povredu, odradio i utakmicu suspenzije zbog kartona.

“Nikada nije dobro kada se povredite, ali ispada da je moja ozleda, kada je već morala da se desi, usledila baš u periodu kada sam pauzirao zbog kazne. Potpuno sam spreman da se pridružim saigračima. Atmosfera u klubu i timu je na izuzetno visokom nivou, igramo dobro i ubeđen sam da će svaki od nas uložiti i poslednji atom snage da savladamo Subotičane i produžimo nisku dobrih rezultata”, dodao je Miodrag Gemović

Vojvodina u ovoj sezoni igra po proverenom receptu: agresivno, s visokim presingom i snažno u duelima, koristeći snagu kolektiva kao najveće oružje.

“Nećemo ništa da menjamo za duel sa Spartakom, jer nam ova igra donosi rezultate. Tokom čitave zime spremali smo se da baš tako igramo i nemamo razloga da razmišljamo o drugačijem pravcu. Naravno, ima i domaćin svoje igračke adute, pa očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, ali mislim da smo u ovom trenutku mi u prednosti i potrudićemo se da to pokažemo na terenu”, naglasio je Miodrag Gemović.

Utakmica Spartak – Vojvodina igra se u subotu u Subotici, sa početkom u 16 časova.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments