nsuživo.rs

Pred nama su utakmice 24. kola Prve i Druge novosadske lige a i ovog puta više pažnje privlače dueli u Drugoj novosadskoj.

Fudbalski Savez Srbije izdao je uputsvo za postupanje tokom dana žalosti povodom tragedije u OŠ ,,Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Nalaže se svim članovima pa i klubovima pod okriljem Fudbalskog saveza Grada Novog Sada da u potpunosti poštuju navedenu odluku Vlade Republike Srbije i da u predstojećim danima a zaključno sa 7. majem tokom organizovanja sportskih aktivnosti poštuju sledeća pravila:

  • zastave na svim sportskim objektima, stadionima, igralištima i pratećim objektima, moraju biti istaknute na pola koplja.
  • na početku svake utakmice ili druge sportske manifestacije, potrebno je održati minut ćutanja u znak solidarnosti sa žrtvama i njihovim porodicama.
  • na svim fudbalskim utakmicama, treninzima i drugim sličnim aktivnostima, nije dozvoljeno emitovanje bilo kakvih muzičkih, video ili sličnih sadržaja.

Što se tiče Prve novosadske lige na programu je osam duela od kojih se tri igraju u subotu. ”Omladinac” iz Stepanovićeva dočekuje ”Bačku” iz Begeča. Ovo je duel dve ekipe koje su u lepoj seriji, neko će svoju seriju prekinuti nakon ovog duela. Poslednjeplasirani ”OFK Futog” dočekuje ”OFK Sirig” dok se u Beočinu sastaju ”Cement” i ”Jedinstvo” iz Gospođinaca.

Pet duela imamo u nedelju. Drugoplasirani ”TSK” iz Temerina ide u Petrovaradin da nastavi poteru za prvoplasiranim ”Fruškogorskim partizanom” koji gostuju u Kaću. Trećeplasirani ”Fruškogorac” igra u Budisavi protiv ”Dinama” dok četvrtoplasirana ”Bačka 1923” iz Đurđeva na svom terenu dočekuje ”Tatru” iz Kisača. Novosadska ”Crvena Zvezda” gostuje u Žablju a dočekaće ih domaća ekipa ”ŽSK”-a.

Raspored utakmica Prva novosadske lige:

Najava kola

U Drugoj novosadskoj ligi ponovo imamo derbi, koji je na programu u nedelju u Čurugu. Jedan duel igra se u subotu dok se preostalih šest utakmica igra u nedelju. U ovom kolu slobodna je ekipa ”Slanobarca”.

24. kolo Druge novosadske lige otvoriće subotinji duel između ‘‘Proletera 1951” i ”Sofeksa”. Lider na tabeli ima pred sobom još jedan teži duel, jer fudbaleri ”Sofeksa” jesu ekipa koja ima i glavu i rep i umeju da pomrse račune. Preostale utakmice igraju se u nedelju a svi putevi vode u Čurug. Dan D za ”Hajduk” iz Čuruga, sve osim pobede bi im značio potpuni kraj trke za plasman u viši rang a pred svojoj publikom dočekuju drugoplasirani ”Susek” kojem čak i bod otvara vrata višeg ranga. U preostalim utakmicama, ”Miletić” iz Mošorina dočekuje ”Hajduk” iz Gardinovaca dok se u Vilovu sastaju ”Obilić” i ”Borac” iz Rakovca. Ekipa ”Sloge” iz Loka dočekuje ”Železničar” iz Novog Sada. U Čeneju se sastaju istoimena domaća ekipa i ”Titel” i u poslednjem paru ovog vikenda sastaju se ”Vinogradar” iz Ledinaca i ”Borac” iz Novog Sada.

Najava kola

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments