Novak otkrio plan do kraja godine! Doneo je najvažnije odluke i spreman je da odbrani svetski tron

Foto: printscreen/rts.rs

Na zvaničnom sajtu Novaka Đokovića, pojavio se raspored za kraj godine. Baš kao što smo i očekivali: najbolji teniser sveta će odigrati još tri turnira do završetka sezone. Na teren se vraća krajem oktobra na mastersu u Parizu, potom ga čeka takmičenje na završnom Mastersu u Torinu i na kraju će pokušati da osvoji Salataru sa drugovima u Dejvis kupu u Malagi.

Kao što je bilo i očekivano, najbolji teniser sveta, odigraće još tri turnira do kraja 2023. Na teren će se vratiti krajem oktobra kada će igrati na mastersu u Parizu koji je na programu od 30. oktobra do 5. novembra. U Bersiju, Nole brani finale, odnosno 600 poena.

Đoković će u Parizu igrati i u dublu sa nekim od srpskih igrača, najverovatnije sa Nikolom Ćaćićem. On je to odlučio jer želi da uvežba kombinaciju za Dejvis kup, te da zaigra u Malagi pored singla i u parovima ukoliko za tim bude bilo potrebe.

Nakon Pariza, Nole će putovati u Torino, na završni Masters na kojem učestvuje najboljih osam igrača iz aktuelne sezone. Nole na severu Italije brani titulu, odnosno 1.500 poena.

I za kraj godine, Đoković će pokušati zajedno sa drugovima iz reprezentacije da dođe do titule svetskog šampiona. Ne krije Nole da mu je velika želja da još jednom podigne Salataru. Podsetimo, Srbija je bila šampion Dejvis kupa 2010.

Nije poznato još uvek gde će Đoković provesti odmor do početka priprema koje su zakazane tek za sredinu oktobra.

On se iz Valensije vratio u Srbiju gde je bio na premijeri filma Gabora Matea Mudrost traume, inače događaju koji je organizovala njegova Fondacija.

sportal.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti