Danas u organizaciji Gradskog fudbalskog saveza počinje Kup grada Novog Sada, na kojem će učestvovati dečaci iz gradova pobratima i prijatelja najveće varoši u AP Vojvodina.

Pored malih Novosađana, na Kupu će učestvovati i ekipe iz Banjaluke, Temišvara (Rumunija), Pečuja (Mađarska), odnosno Budve (Crna Gora), Beograda i Zrenjanina(Srbija). rođeni između 2006. i 2009. godine. podeljenih u u četiri uzrasne kategorije.

Povod za organizaciju kupa, kako je naglasio Novak Кostrešević, predsednik FSGNS, jeste Dan Novog Sada i želja da dečaci nauče koliko je 1. februar važan u istoriji grada, ali i da se druže.

– Takmičenje će se održati u dvorani na Slanoj bari, odnosno na terenu s veštačkom podlogom u Sportskom centru Sajmište – objasnio je Kostrešević. – Pored gostiju iz drugih sredina koji će se pojaviti na turniru, boje našeg grada braniće četiri selekcije koje je odbrala instruktorska služba FSGNS. Želja nam je da Кup grada postane tradicionalna manifestacija, koja će se igrati uvek 1. februara. Na taj način, naš savez priključuje se obeležavanju Dana Novog Sada, ujedno izražavajući zahvalnost gradonačelniku Milošu Vučeviću koji nam pruža punu podršku u radu.

Predviđeno je da se samo takmičenje u svakoj od konkurencija igra u po dve grupe, sa po četiri. Najstariji momčići, dakle, oni koji su rođeni 2006. i 2007. godine, svoje susrete igraće u SC Sajmište, dok će se utakmice onih mlađih održavati u SC Slana bara. Stariji će se nadmetati u velikom fudbalu, a najmlađi dečaci pokazaće umeće u maloj varijanti najpopularnijeg sporta, takmičeći se s 5+1 igrača na terenu.

– Želja nam je da se dečaci pokažu u najlepšem svetlu i očekujemo ispunjene tribine u SC Slana bara – dodao je koordinator takmičenja Veselin Vilotijević. Program počinje danas u 13.30 sati, kada će na igralištu na Sajmištu snage odmeriti Vojvodina i Selekcija grada Novog Sada,a potom će igrati PMFC (Pečuj) i Selekcija grada, a sutrašnji program počinje u 8 sati na Sajmištu, a u 9 u hali na Slanoj bari.

Utakmice za plasman igraće u nedelju od 10.30 do 15.30 sati na terenu Sajmište, dok će završni program i u hali na Slanoj bari početi u 10. 30, a finalni meč je planiran za 15 sati.

Izvor: dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments