Najava kola
Najava 15. kola Prve i Druge novosadske lige

Pred nama su utakmice 15. kola Prve i Druge novosadske lige, a ovo je ujedno i poslednji takmičarski vikend u 2022. godini.

Utakmicama koje su na programu ovog vikenda spušta se zavesa za jesenji deo prvenstva a nastavak takmičenja planiran je za početak marta 2023. godine. Što se tiče Prve novosadske lige, osam utakmica je na repertoaru. Tri duela se igraju u subotu dok će preostalih pet u nedelju ozvaničiti kraj jesenje trke. Sva tri duela privlače veliku pažnju. ”Cement” iz Beočina mora da juri pobedu u poslednjem kolu kako bi osao u trci za prolećni deo, ali imaju izuzetno kvalitetnog protivnika koji se vratio na pravi kolosek i podignutog garda dolaze u Beočin. U Stepanovićevu domaći ”Omladinac” nakon dve vezane utakmice bez poraza pokušaće tu seriju da nastavi na svom terenu, dočekuju ”Petrovaradin” koji je u prethodnom kolu iznenadio sve, pobedom nad trećeplasiranim ”Cementom”. Futožani u derbiju donjeg dela tabele dočekuju ”Dinamo” iz Budisave. Pobeda donosi mirniju zimsku pauzu.

Nedelja takođe donosi kvalitetne utakmice, a najveću pažnju privlači duel u Sremskoj Kamenici gde se sastaju domaći ”Fruškogorac” i ”Fruškogorski partizan” iz Bukovca. Bukovčani su u naletu i nakon senzacionalne pobede nad liderom ekipom ”TSK-a” nemaju nameru da se zaustave. Ekipa ”Fruškogorca” je na četvrtom mestu i samo pobeda ih vraća u igru. U isto vreme u Temerinu se sastaju domaći ”TSK” i ”ŽSK” iz Žablja. Iako se na papiru očekuje laka pobeda domaćina, pitaće se nešto ”plavi” iz Žablja. Sirižani su u seriji utakmica bez poraza, šest pobeda i remi a u poslednjem kolu imaće priliku da pred domaćom publikom nastave seriju protiv ”Tatre” iz Kisača. U Begeču ”Bačka” dočekuje ”Crvenu Zvezdu sa najlona. U Gospođincima se sastaju ”Jedinstvo” koje nema poraz na svom terenu i odlična ekipa ”Bačke 1923” iz Đurđeva.

Raspored utakmica 15. kola Prve novosadske lige:

Raspored Prve novosadske lige
Raspored utakmica 15. kola Prve novosadske lige

Sve utakmice Druge novosadske lige igraju se u nedelju. Sedam utakmica je na programu a slobodna u ovom kolu je ekipa ”Proletera 1951” sa Slane bare, jesenji šampion jer imaju četiri boda više od prvog pratioca ”Suseka”.

Susečani će imati priliku da priđu na jedan bod pred zimsku pauzu ako savladaju goste iz ”Rakovca”. Utakmica između ”Suseka” i ”Borca” ujedno predstavlja derbi opštine Beočin. Trećeplasirani ”Hajduk” iz Čuruga očekuje nešto lakši zadatak jer putuju u Lok protiv slabašne ekipe ”Sloge”. Novosadski ”Borac” koji vreba iz pozadine i nada se nastavku trke za najviši plasman dočekuje ”Miletić” iz Mošorina. Ranjeni ”Vinogradar” iz Ledinaca nakon serije lošijih rezultata pokušaće da zaleči rane protiv ”Obilića” iz Vilova. Ekipa ”Titela” ne bi trebalo da ima većih problema jer dočekuje ”Slanobarac”. U Čeneju se sastaju ”Čenej” i ”Sofeks”.

Raspored utakmica 15. kola Druge novosadske lige:

Raspored utakmica 15. kola Druge novosadske lige

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments