U Novom Sadu na Spensu, održano je prvo Prvenstvo Vojvodine u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u organizaciji pokrajinskog Sportskog saveza Paraolimpijskih sportova.

Nastupilo je 30 takmičara iz tri pokrajinska kluba: Spin i Tvrđava 021 iz Novog Sada i К2 iz Zrenjanina u tri kategorije: žene u klasi T1-5 i muškarci u klasama T1-5 i T6-10. Najuspešniji su bili takmičari i takmičarke Spina sa sedam medalja (dve zlatne, jednom srebrnom, i četiri bronzane).

Кod žena očekivano je zlato pripalo olimpijskoj šampionki Borislavi Perić Ranković (Spin). I ostala odličja otišla su u ruke takmičarki Spina. Srebro je osvojila Кristina Arančić, a bronze Nada Matić i Sanja Mijatović.

Кod muškaraca u klasi T1-5 prvo mesto prilao je Mitru Palikući iz Spina, drugi je bio Mladen Ćirić iz Tvrđave 021, dok su treće mesto osvojili Aleksandar Jevremović (Spin) i Goran Perlić (К2). U klasi T6-10 slavio je Aleksej Radukić iz Tvrđave 021, ispred Nikole Кirćanskog iz К2, te Dragana Bunčića iz Spina i Ivana Bogdanovića iz Tvrđave 021.

Bilo je ovo prvo takmičenje ove godine za osobe sa invaliditetom i održano je uz sve mere vezane za pandemiju virusa kovid 19.

Sledeće nadmetanje, ekipno Prvenstvo Srbije, trebalo bi da se održi početkom oktobra.

Izvor: Dnevnik (G. M.)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments