FOTO: printskrin/eurosport

Svet fudbala uzdrmala je još jedna velika tragedija, pošto je bitku sa dugogodišnjom bolešću izgubio legendarni Brazilac Pele.

U bolnici je bio od 29. novembra zbog procene hemioterapije koju prima od septembra 2021. godine, kada je utvrđeno da ima tumor debelog creva.

“Jednostavan oproštaj od večnog kralja Pelea nikada neće biti dovoljan da izrazi bol koja pogađa ceo svet fudbala u ovom trenutku… Naklonost koju je pokazivao prema meni bila je uzajamna u svakom našem zajedničkom trenutku, čak i na daljinu. Nikada neće biti zaboravljen i sećanje na njega će trajati zauvek u svakom od nas zaljubljenika u fudbal. Počivaj u miru kralju Pele”, napisao je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo na društvenim mrežama.

Od legendarnog brazilskog napadača oprostili su se njegov saigrač iz reprezentacije Roberto Rivelinjo i saigrač iz fudbalskog kluba Santos Argentinac Sesar Luis Menoti. Oprostili su se i mnogi svetski klubovi, poput Čelsija, Mančester sitija i Mančester junajteda.

FOTO: printskrin/eurosport

”Kralj fudbala nas je napustio, ali njegovo nasleđe nikada neće biti zaboravljeno” , naveo je Kilijan Mbape.

Kristijano Ronaldo je se oprostio porukom ”Moje najdublje saučešće celom Brazilu, a posebno porodici Edson Arantes. Samo „zbogom“ večnom kralju Peleu nikada neće biti dovoljno da se izrazi bol koji trenutno obuhvata ceo svet fudbala. Inspiracija za tolike milione, referenca od juče, danas, zauvek. Odanost koju je uvek pokazivao prema meni bila je recipročna u svakom trenutku koji smo delili, čak i iz daljine. Nikada neće biti zaboravljen i njegovo sećanje će zauvek živeti u svakom od nas zaljubljenika u fudbal. Počivaj u miru kralju Pele.

Mesi se oprostio kratkom porukom, ”počivaj u miru”.

nsuživo.rs/b92.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments