SADA I ZVANIČNO: Dejan Bodiroga na čelu Evrolige!

Bodiroga
Foto: Starsport©/Kurir.rs

Dejan Bodiroga je i zvanično postao predsednik Evrolige.

Proslavljeni srpski košarkaš vršiće i funkciju direktora najjačeg evropskog takmičenja.

“Ikona Evrolige Dejan Bodiroga, koji je tokom legendarne igračke karijere osvojio tri titule u ovom takmičenju i više individualnih nagrada, imenovan je za predsednika košarkaške Evrolige, a obavljaće i funkciju direktora”, navodi se na sajtu ovog takmičenja.

Nakon igračke karijere Bodiroga je bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije između 2011. i 2015. godine, a potom i predsednik Komisije za takmičenje FIBA Evrope.

“Ulazimo u novu eru Evrolige. Proteklih 20 godina glavno evropsko takmičenje i sila u svetskom sportu. Želeo bih da se zahvalim Bartomeuu i njegovom timu na viziji i napornom radu. Radujem se nastavku izgradnje i širenja uticaja Evrolige i Evrokupa”, rekao je Bodiroga.

Prelazni izvršni direktor Evrolige biće Maršal Glikman, koji je dosad bio savetnik takmičenja. Evroliga će uskoro pronaći trajnog izvršnog direktora.

Đordi Bartomeu je tako posle više od dve decenije napustio Evroligu.

“Deoničari Evrolige bi želeli da se zahvale Bertomeuu na njegovoj nezapamćenoj posvećenosti tokom 22 godine i žele mu sve najbolje u budućnosti”, navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti