Nastavak fudbalske sezone
nsuživo.rs

Zimska pauza se bliži kraju, a novosadska publika željno isčekuje nastavak takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Grada Novog Sada.

Dvadeseti novembar 2022. godine daleko je već iza nas, a tog datuma je spuštena zavesa na jesenji deo takmičenja u Prvoj i Drugoj novosadskoj ligi. Posle nešto više od tri meseca pauze, vreme je da se lopta ponovo zakotrlja i da se fudbal vrati na repertoar.

Klubovi Prve novosadske lige svoje zimske pripreme bili su otpočeli već krajem januara kako bi se dobro pripremili za uzbudljivo proleće, a početkom februara i ostali klubovi su otpočeli sa pripremama. U Drugoj novosadskoj ligi situacija je malo drugačija, određeni broj klubova nije ni imao pripremni period.

Fudbalske pripreme

Ono što je sigurno, to je da nas očekuje možda nikad uzbudljivije proleće u Prvoj novosadskoj ligi. Svedoci smo da se prethodnih godina borba za prvo mesto i plasman u viši stepen takmičenja uglavnom vodila između dva kluba, eventualno tri. Ove godine situacije je malo drugačija. Realno gledano, čak četiri ekipe se bore za sami vrh dok još najmanje tri ekipe ne zaostaju mnogo, matematički gledano dosta timova je u igri.

”TSK” iz Temerina je trenutni lider na tabeli sa 38 osvojenih bodova, dok četiri boda manje ima ”Fruškogorski partizan” iz Bukovca. Trećeplasirani ”Cement’‘ ima bod banje od ekipe iz Bukovca, dok je ”Fruškogorac” iz Sremske Kamenice dva boda u zaostatku za beočincima.

Trenutni pogled na tabelu Prve novosadske lige:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS UŽIVO SPORT (@nsuzivo.sport)

Gledajući raspored, rasplet i jasniju sliku možemo da očekujemo već nakon pet odigranih kola u prolećnom delu prvenstva, jer je većina zanimljivih duela već u samom startu.

  • Pa tako već u prvom kolu (16.kolo) imamo direktan duel između dva ljuta rivala, ”Fruškogorac’‘ iz Kamenice dočekuje ”TSK” iz Temerina u okviru 16. kola Prve novosadske lige.
  • U četvrtom kolu nastavka (19.kolo) u Bukovcu se sastaju ”Fruškogorski partizan” i ”Cement” iz Beočina.
  • Naredno kolo (20.kolo) ”TSK” iz Temerina ide na vruće gostovanje u Beočin.
  • Beočinci imaju tri paklena kola, jer u (21.kolu) idu u Sremsku Kamenicu na megdan ”Fruškogorcu”.
  • Ne treba izostaviti ne ostale duele, opštinski derbi između ”TSK”-a i ”OFK Siriga” u 17.kolu, kao ni ostale duele koji za sobom nose mnogo uzbuđenja.

Rasprored utakmica 16. kola Prve novosadske lige, utakmice počinju u 15 časova i 30 minuta.

Subota:

OFK Futog – Petrovaradin
Omladinac – OFK Jugović
Cement – Bačka 1923

Nedelja:

ŽSK – Dinamo
Jedinstvo – Crvena Zvezda
OFK Sirig – Fruškogorski partizan
Fruškogorac – TSK

Što se tiče Druge novosadske lige, poslasticu imamo na samom startu jer se već u prvom kolu nastavka sudaraju dve ekipe iz vrha. Drugoplasirani ”Susek” dočekuje prvoplasirani ”Proleter 1951” sa Slane bare. Ekipa ”Proletera” je trenutni lider sa samo jednim bodom više od susečana koji će zasigurno na svom terenu ići na sve ili ništa.

Slanobarac 0-13 Proleter 1951
Najbolji strelac Druge novosadske lige – Saša Drakulić

Po skromnom mišljenju ljubitelja niželigaškog fudbala, jedina ekipa koja još može da se umeša u trku jeste ”Hajduk” iz Čuruga koji jedini ima matematičke šanse da stigne prvi dvojac i dodatno zakomplikuje prolećnu trku jer četiri boda zaostaje za drugoplasiranim ”Susekom”. Od ostalih ekipa je teško očekivati da nadoknade veliki zaostatak.

Trenutni pogled na tabelu Druge novosadske lige:

Druga ns liga tabela
Tabela Druge novosadske lige

I takmičenje u Drugoj novosadskoj ligi počinje ovog vikenda, odnosno 11. i 12. marta. U prvom kolu prolećnog dela slobodna je ekipa ”Hajduka” iz Čuruga.

Raspored utakmica 16. kola Druge novosadske lige:

Subota:

Borac (NS) – Slanobarac

Nedelja:

Sloga – Sofeks
Čenej – Obilić
Vinogradar – Miletić
Titel – Hajduk (G)
Železničar NS – Borac (R)
Susek – Proleter 1951

I u prolećnom delu Prve i Druge novosadske lige, ekipa portala NSUŽIVO biće na travnatim terenima i pratiti ceo tok takmičenja kao i do sada.

nsuživo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments