AKCIJA POLICIJE: Uhapšena lažna vidovnjakinja, ucenama iznuđivala novac

       
Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 53 osobe.

Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još 38 lica. Krivičnim prijavama, između ostalih, obuhvaćeno je i deset  maloletnih osoba.

Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 173 krivična dela iz oblasti imovinskih delikata.

A u jednoj od tih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su A.N. (1984) i S.N. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo ucena.

Uhapšena A.N., koja je dala oglas u časopisu „Treće oko“ da skida magiju,  sumnjiči se da je oštećene koji su je zvali, ucenjivala da će izneti u javnost nešto što će škoditi njihovim porodicama, a što je saznala u komunikaciji sa njima,  ukoliko joj ne uplate novac.

Ona je, kako se sumnja od oštećenih zahtevala da joj uplate novac koji se kretao od 100.000 do 750.000 dinara, dok je osumnjičeni N.S. potom taj novac podizao u poštama na teritoriji opštine Bačka Palanka.

Oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

Izvor: MUP

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments