Foto: SkyscraperCity

AMSS podseća da su u cilju suzbijanja koronavirusa od 20. marta u 8 ujutro u Srbiji zatvoreni svi granični prelazi za drumski izuzev transportnog, železničkog i rečnog saobraćaja.

Takođe, od 12 časova je potpuno ukinut međugradski autobuski i železnički saobraćaj.

Operativni centar AMSS je na raspolaganju vozačima, na broj telefona 1987.

Vanredno stanje izmenilo je radno vreme šaltera i institucija. To je zbunilo mnoge vozače, pa je AMSS spremio odgovore:

Vlasnici kojima uskoro ističe registracija produženje mogu obaviti isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima.

Ipak, ukoliko građani moraju da izvade nova dokumenta, iz MUP-a apeluju da im se obrate elektronskim putem na adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije.

Oni koji žele da se učlane u AMSS, preporučuju da to učine putem interneta na sajtu: webshop.amss.org.rs. Time se ostvaruje i 10 popusta.

Za ispitivanje vozila treba pozvati AMSS CMV (Centar za motorna vozila) na broj telefona 065/987-8882 ili 065/987-8883.

AMSS podseća i da nije dozvoljena vožžnja automobilom tokom policijskog časa.

Navode da je od uvođenja zabrane bilo onih koji zabranu kretanja nisu poštovali, te ponavljaju da na ulice za vreme trajanja ograničenja kretanja mogu samo radnici u trećoj smeni, oni koji na posao idu ili se sa posla vraćaju.

Oni mogu službenim ili privatnim automobilima da se kreću samo uz obavezno nošenje radne dozvole.

Iz AMSS podsećaju i da su granice Srbije zatvorene su za sve državljane, a u sklopu mera za sprečavanje širenja korona virusa.

Granični prelazi zatvoreni su za ulazak putnika u Srbiju u međunarodnom drumskom, železničkom i rečnom saobraćaju, kao i za ulazak preko graničnih prelaza za pogranični saobraćaj prema susednim zemljama.

Izuzetno, u skladu sa nacionalnim interesima i iz humanitarnih razloga, ulazak preko graničnih prelaza u Srbiju može se privremeno omogućiti na osnovu odobrenja nadležnog organa državne uprave.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments