Lekari iz GAK ,”Narodni front” u Beogradu izveli su podvig dostojan divljenja. Oni su u isto vreme porodili pacijentkinju P. I. (38) iz Banjaluke i izvadili joj iz stomaka tumor od čak 11,5 kilograma.

Ona je porođena carskim rezom, i zdrava beba je došla na svet, a onda su lekari izvadili matericu porodilje, i tumor težak 11,5 kilograma.

“Svi zajedno smo odradili sjajan posao, i što je najbitnije, spasli smo mamu i bebu. Pacijentkinja je došla trudna, sa miomom na materici koji je rastao neverovatnom brzinom. Saznala je da ima problem u sedmoj nedelji trudnoće, ali je tada operacija bila nemoguća jer bi morala da bude odstranjena i materica i ona ne bi više mogla da rađa. Zbog velikog obima tumora, hteli smo da je porodimo u 28. nedelji, ali su svi pregledli pokazali da se beba neometano razvija i da je tumor ne ugrožava”, rekla je načelnica porodilišta prof. dr Snežana Rakić.

“Nimalo naivna, dvostruka intervencija trajala je duže od dva sata. Najpre je izvađena devojčica od 2,6 kilograma, a potom i tumor od čitavih 11,5 kilograma. Nažalost, morali smo pacijentkinji da izvadimo i matericu, ali smo uspeli. Nakon sedam dana, mama i kćerka puštene su na kućni oporavak”, rekla je ona.

Izvor: Informer

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments