DOBRA VEST ZA VOZAČE: Ipak bez naplate putarina na magistralnim putevima

       
Minel

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da neće biti uvođenja putarina na magistralnim putevima za teretna vozila i da se o tome nije ni razgovaralo.

Ona je naglasila da je za Srbiju važno da ima uređene auto – puteve na kojima je maksimalna brzina 130 km na sat, besplatan internet, a postavlja se još 10 punjača za elektro automobile pored postojećih pet.

Naplata putarina je povećana jer je povećan broj automobila koji prolaze kroz našu zemlju, a Mihajlović dodaje da se očekuje još veći broj vozila. Govoreći o deonici auto-puta koji prolazi kroz Grdeličku klisuru ona je podsetila da je to najteže gradilište u Evropi, da su angažovali nezavisne stručnjake da provere sve kosine gde ima problema.

“Klizišta se saniraju, ništa nije o trošku države već to rade kompanije koje su na toj deonici radile”, pojasnila je Mihajlović.

Izvor: Tanjug

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Nickstolar

Povecane putarine.. Zasto.. Neka stranci placaju vise, a za domaca vozila da bude niska cena putarina.. Sve je skupo, i gorivo koje je preskupo, registracija auta skupa koja bi trebala da bude na dve godine kao u evropi, u koju trcite da udjete