Putevi u Srbiji su vlažni, ali bez snega na kolovozu, a saobraćaj se odvija normalno, izjavio je danas izvršni direktor Sektora za održavanje Puteva Srbije Zoran Stojisavljević.

“Situacija na terenu je redovna. Ekipe čiste teren, svi putevi su vlažni, nema snega na kolovozu, a saobraćaj se odvija normalno”, rekao je Stojisavljević za Tanjug.

On je rekao da su putevi posuti solju i da trenutno nema problema, iako je sneg u mnogim delovima Srbije padao tokom noći.

Kaže i da se očekuje da će sneg padati danas i sutra, da će pasti oko 40 centimetara, te napominje da će Putevi Srbije pratiti situaciju i shodno tome održavati puteve.

Svi državni putevi I i II reda prohodni

Državni putevi I i II reda u Srbiji su prohodni kao i prilazi graničnim prelazima, saopštilo je danas JP Putevi Srbije.

Na gotovo svim deonicama kolovoz je uglavnom mokar sa malo snega u raskvašenom stanju na Obilaznici oko Beograda, teritoriji Ražnja i Aleksinca.

Teretni saobraćaj je zabranjen preko Iriškog venca, Divčibara, putem Jošanička banja – Kopaonik.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

JP “Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne svakog trenutka da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, navode u Putevima Srbije i dodaju da je na terenu preko 1000 putara sa adekvatnom mehanizacijom za čišćenje snega i propisanom zaštitnom opremom shodno preporukama Vlade Srbije.

Prema upozorenju RHMZ-a, tokom dana usled jakog vetra, očekuje se stvaranje snežnih nanosa, u istočnoj Srbiji i planinskim predelima, a slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se u sredu.

“Putevi Srbije” savetuje vozačima da ostanu kod kuće i poslušaju savete Vlade.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments